Sağlıkla o sistem askıya alındı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm özel sağlık hizmeti sunucularında Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi uygulama zorunluluğunu askıya aldık"

Haberler 14.03.2020 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde, tüm özel salk hizmeti sunucularnda zorunlu olan Biyometrik Kimlik Dorulama Sisteminin (BKDS) geçici süreyle askya alndn bildirdi.

Bakan Selçuk, yapt yazl açklamada, BKDS uygulamasnn Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) 1 Aralk 2013 itibaryla zorunlu hale getirildiini, hastalarn uygulama kapsamnda avuç içi veya parmak izini okutarak muayene olduklarn hatrlatt.

BYOMETRK SSTEM ASKIYA ALINDI

Bulac hastalk riskine kar bir dizi tedbir almay öngördüklerini aktaran Selçuk, unlar kaydetti:

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda tüm özel salk hizmeti sunucularnda Biyometrik Kimlik Dorulama Sistemi uygulama zorunluluunu askya aldk. Vatandalarmz salk hizmetinden yararlanabilmek için TC kimlik numaras olan nüfus cüzdan, sürücü belgesi gibi belgelerle hastanelere muayene bavurusu yapabilecek.

Selçuk, yeni tip koronavirüsle ilgili önlemleri, Salk Bakanl ve Bilim Kurulunun deerlendirmeleri dorultusunda vakitlice aldklarn vurgulayarak, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann da belirttii gibi, hiçbir virüs tedbirimizden daha güçlü deildir. ifadesini kulland

Ana Sayfaya Git