Sağlıkta Eğitim

Diyarbakır'da sağlık alanında eğitimler devam ediyor.

Haberler 29.09.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Gazi Yaargil Aratrma Hastanesinde salk alanndaki eitimler hz kesmeden devam ediyor.

Ksa bir süre önce balayan sertifikal eitimlerden, 247 salkç mezun oldu.

Üç farkl salk alannda verilen eitime Türkiyenin çeitli illerinde yüzlerce salk çalan katld.

Salkçlar eitimini tamamladktan sonra kendi illerindeki hastanelerde görev yapacaklar.

Eitim Sorumlusu Medeni Akbalk, Youn Bakm Hemirelii, Acil Bakm Hemirelii, Ameliyathane Hemirelii sertifikal eitim programlarn yürüterek ilimizin deil bölgemizin eitim ihtiyacna cevap vermektedir. dedi.

YOUN BAKIM HEMREL

Akbalk, unlar söyledi:

2016 yl itibari ile ilimiz ve il dndan gelen 247 kii sertifikalandrlmtr. Devam etmekte olan 2017 yl 2.Dönem Acil Bakm Hemirelii ve Ameliyathane Hemirelii sertifikal eitim programlarndan ekim ay içerisinde 45 kursiyerimiz mezun olacaktr. Hastanemiz Palyatif Bakm Hemirelii, Enfeksiyon Kontrol Hemirelii ve Evde Bakim Hemirelii sertifikal eitim programlarn yürütmek adna bavuruda bulunmu olup yetkilendirilme aamasndadr.

Salk Bilimleri Üniversitesi Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastane Yöneticisi Muhammet Asenada, ilerleyen bilim ve teknolojiyle birlikte sürekli geliim ve deiim içerisinde olduklarn vurgulayarak öyle konutu:

SERTFKALARINI ALDILAR

Salk hizmetleri bundan nasibini alm olmakla birlikte daha kaliteli ve güvenli bir salk hizmeti arayna girmitir. Salk alannda çada bilgi ve güvenli salk hizmeti vermek adna nitelikli salk personeli yetitirmekte refarans olan hastanemiz, mezuniyet sonras sürekli eitim sloganyla sertifikal eitim programlarn yürümektedir. l dndan gelen yüzlerce salk çalann ksa bir süre önce faaliyete giren ve sadece eitim salonlarnn bulunduu modern merkezimizde arlayp, yine hastanemizin ana kampüs ve ek binalarnda pratik yapma imkann salyoruz. Bölge hastanesi olmann bilinciyle kendini sürekli gelitiren çalanlarmzn edindii bilgi ve tecrübeyi; dier salk çalanlaryla paylamalar bizim için hakl bir gurur.

Ana Sayfaya Git