Sağlıkta şiddet son bulmalıdır!

TTB'den "sağlıkta şiddet" açıklaması Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi ve 30 tabip odasından oluşan heyet, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına tepki gösterdi TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman: "Konunun çözümünün, sağlık çalışanlarını çoktan aştığını, artık toplumca tutum alınması gerektiğini bir kez daha teyit ettik"

Haberler 29.07.2018 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Tabipler Birlii (TTB) Merkez Konseyi Bakan Prof. Dr. Sinan Adyaman, salkta yaanan iddet olaylarna ilikin, Konunun çözümünün, salk çalanlarn çoktan atn, artk toplumca tutum alnmas gerektiini bir kez daha teyit ettik. dedi.

TBB Merkez Konseyi ve 30 tabip odasndan oluan heyet, salkta iddet konusunda yaplan çalmalar deerlendirmek üzere anlurfa Tabip Odasnn ev sahipliinde, GAP Tarmsal Aratrma Enstitüsü Toplant Salonunda bir araya geldi.

Toplantnn ardndan gazetecilere açklamada bulunan TTB Merkez Konseyi Bakan Prof. Dr. Adyaman, son dönemlerde salk alannda çok sayda iddet olaynn yaandn ve hekimlerin can güvenlii sorununun ortaya çktn belirtti.

Harran Üniversitesi Aratrma ve Uygulama Hastanesi çocuk Bölümünde bir hasta yakn tarafndan darbedilen Dr. Bahattin Ahmet Yalçnn yaad olayn, salktaki iddetin geldii noktay gözler önüne serdiini vurgulayan Adyaman, salk çalanlarnn yaad iddeti ele almak, çözümleri üzerine görümek, alnan kararlar paylamak üzere toplandklarn aktard.

TTBden salkta iddet açklamas

Sinan Adyaman, unlar kaydetti:

Konunun çözümünün, salk çalanlarn çoktan atn, artk toplumca tutum alnmas gerektiini bir kez daha teyit ettik. Bu amaçla bütün topluma, toplumun en üst düzeyde örgütlü kesimleri olarak öncelikle siyasi partilere, sorunun çözümüne katk sunmalar için çarda bulunuyoruz. Salkta iddete kar Salk Bakanl ile birlikte çalma grubu oluturulmasn talep ediyoruz. Tüm siyasi partilerin hekim milletvekillerini acil olarak toplantya davet ediyoruz.

Salk çalanlarna kar gerçekleen iddet olaylarna tepki gösterdiklerini vurgulayan Adyaman, iddeti durdurana kadar mücadele etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git