Sakatlanma durumlarında ilk yapılması gerekenler

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Erdoğan, spor yaralanmalarında sıkça rastladıkları “sakatlandım, ne yapmalıyım?” sorusuna cevap vererek, önemli bilgiler paylaştı.

Haberler 04.09.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Spor yaralanmalar denilen sakatlklarn tanm olarak gerçekletirilen spor aktivesinde, antrenmanlarda meydana gelen yaralanmalara verilen genel isim olduunu belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzman Doç. Dr. Murat Erdoan, Genel olarak spor yaralanmalar yetersiz kondisyon, yeteri kadar snamama, kazalar, kötü antrenman teknii ve uygunsuz ekipman sebebi ile meydana geldiini görmekteyiz. En sk gördüümüz spor yaralanmalarnn banda, krk ve çkklar, diz yaralanmalar, burkulma ve incinmeler, ail tendonu yaralanmalar ve kas ezilmeleri olarak sralayabiliriz bilgilerini verdi.

Sakatlandm, ne yapmalym?

Sakatlandm, ne yapmalym? sorusu cevap veren Doç. Dr. Murat Erdoan, Sakatl hissettiiniz andan itibaren aktiviteyi durdurun. Egzersize devam ettiiniz takdirde vücudunuza daha fazla zarar verebilirsiniz. Baz sakatlanmalar mutlaka doktor kontrolü gerektirirken bazlar ise kendi kendinize tedavi edebileceiniz niteliktedir. Israrc arlar, ime, renk deiiklii ve uyuma, yaral bölgede ar hassasiyet, eklemlerinizde artm hareket açs doku altnda basnç ile beraber duyulan ve hissedilen çtrtlar sakatlnz bu belirtilere sahip deil ise kendinizi evinizde dinlenerek, souk tedavisi uygulayarak rahatlatabilirsiniz. Fakat unutmayn ki ikayetlerinizin artmas durumunda evde tedavinizi kesin ve en ksa sürede doktorunuza bavurun. Gerekli tedavi yaplmad takdirde daha farkl sonuçlar oluturan salk sorunlar ile kar karya kalabilirsiniz dedi.

Ana Sayfaya Git