Salıkta dovnm özel birimler!

Bakan Fahrettin Koca, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde down sendromu, otizm ve diğer gelişimsel bozuklukların erken tanı ve tedavi süreçlerinin yürütülerek takiplerinin sağlanacağı özel bir daire başkanlığı kurulacağını açıkladı.

Haberler 15.11.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakan Fahrettin Koca, özel gereksinimi olan çocuklarn tan ve tedavilerinin takip süreçleri için Bakanlk bünyesinde özel bir daire bakanl kurulacan bildirdi.

Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Down Sendromu, Otizm ve Dier Geliim Bozukluklar Aratrma Komisyonu üyeleriyle Bakanlkta bir araya geldi, komisyonun üzerinde hassasiyetle durduu konulara çözüm gelitirme noktasnda önemli katklar olacan belirtti.

Komisyon Bakan ve Antalya Milletvekili Kemal çelik, Salk Bakanlnn yürüttüü çalmalar için Bakan Kocaya teekkür etti. Tan ve tedavinin yan sra en önemli meselenin farkndalk ve eitim sorunu olduunu aktaran çelik, illerde yürütülecek çalmalarn ve yerel yönetimlerle i birliinin önemine dikkati çekti.

- Bireysel hizmet danmanl devreye alnacak

Komisyon üyeleri Bakan Kocaya yaptklar sunumda, en gelimi ülkelerde bile benzer sorunlarn yaandna dikkati çekerek tan, tedavi, rapor, rehabilitasyon ve eitim gibi balklarda yaadklar skntlar aktard.

Ailelerin tehis ve tedavinin ötesinde sosyal ve psikiyatrik destee de ihtiyaç duyduunu ifade eden komisyon üyeleri, her ailenin ihtiyaç halinde ulaabilecei Bireysel Hizmet Danmanl sisteminin kurulmasnn faydal olacan dile getirdi.

Komisyon üyelerinin önerisini destekleyen Bakan Koca, bu konuyla ilgili çalmalara hzla balayacaklarn söyledi ve aileleri her konuda yönlendirebilecek danmanlk hizmetlerinin hayata geçirilmesiyle çözüm noktasnda önemli aama kaydedileceini ve bu sistemin pilot illerden balayarak devreye alnacan anlatt.

- Özel daire bakanl kurulacak

Komisyonun çalmalarn hem Salk Bakan hem de çocuk hastalklar uzman bir hekim olarak yakndan takip ettiini vurgulayan Koca, Salk Hizmetleri Genel Müdürlüü bünyesinde bu hastalklar için özel bir daire bakanl kuracaklarna iaret etti.

Erken tan, tedavi, farkndalk ve devamnda gelitirilmesi gereken tüm yaklamlarn bütüncül ve multidisipliner bir çerçevede ele alnacan ifade eden Koca, Salkl Hayat Merkezleri ve Toplum Sal merkezlerinin de bu alanda daha fonksiyonel hale getirileceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git