Salgına Dikkat

Mevsim geçişlerinde salgın hastalıklara dikkat

Haberler 09.10.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hava scakllarnn mevsim normallerine gerilemesi ve gece gündüz arasndaki scaklk farklarnn artmas vatandalarn nezleye ve gribe yakalanma olasln artryor. Özellikle grip ve souk algnl vakalarna kar Dahiliye Uzman Dr. Soner Kurtolu, vatandalara hastalklardan korunmaya yönelik önerilerde bulundu.

Antibiyotikte srarc olmayn

Salk Bakanlnn çalmalar ile son yllarda gitgide düen antibiyotik kullanmna dikkat çeken Dr. Soner Kurtolu, Grip ve solunum yolu enfeksiyon hastallarnn çok az bir ksmnda gereklidir. Vatandalar gerek bizlerden gerekse de aile hekimlerinden antibiyotik yazmamz konusunda srarc oluyorlar. Antibiyotik kullanm vücut direncini düürüyor ve hastalklara kar bizi güçsüz klyor diyerek vatandalar antibiyotik konusunda uyard.

Kolay haprmal

Kurtolu, haprma teknii konusunda da unlar söyledi Haprma srasnda cebinizden mendil çkartmak ve onu açmanz zor olacandan dirseinizin kvrl alann kullanarak oraya haprdnz takdirde en fazla o bölge biraz kirlenir ancak bakterilerin havada asl kalmasn ve dier ortak solunum alannda olduunuz insanlar hastalklara kar korumu olursunuz.

Vatandalar ise nezle, grip gibi salgn hastalklardan korunmak için giyimlerini dikkat ettiklerini, özellikle mevsim meyvelerinden tükettiklerini, C vitamini arlkl gdalar ile beslendiklerini ve toplu tama kullanmamaya dikkat ettiklerini söylediler.

Ana Sayfaya Git