Salgında tuz tüketimi!

Uzmanından "Salgın sürecinde tuz tüketimine daha çok dikkat edin" önerisi Prof. Dr. Sedat Üstündağ, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle evde geçirilen zamanın arttığı bugünlerde vatandaşların tuz tüketimine daha çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 20.04.2020 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Üstünda, koronavirüs salgnyla mücadelede genel koruyucu salk kurallarna sk skya bal kalnmas gerektiini ifade etti.

Salgna kar evde izolasyonun önemine deinen Üstünda, baklk sistemini güçlendirmek için dikkatli ve dengeli beslenme tavsiyesinde bulundu.

Vatandalarn özellikle yemek yaparken kullandklar ve hazr gdalarda bulunan tuz miktarna dikkat etmeleri gerektiinin altn çizen Üstünda, Dünya Salk Örgütü salkl insanlar için bir günde alnabilecek sofra tuzu miktarn 5 gram olarak belirlemitir. dedi.

- TUZ DYETNE DAHA SIKI UYULMALI

Üstünda, hazr ve ilenmi gdalar bata olmak üzere pek çok besin ögesinin ar tuz içerdiini vurgulayarak, öyle devam etti:

Vatandalarmz, koronavirüs salgnn yaand bugünlerde tuz diyetine daha sk uymallar. Ayn zamanda sadece sofrada tuzluk kullanmamann, yemek piirirken tuz atmamann tuz kstl diyet anlamna gelmedii iyi bilinmelidir. lenmi gdalar tüketirken tuz içerii kontrol edilmeli, tuz ve doymu ya içerii yüksek ilenmi gdalardan, glisemik indeksi yüksek besinlerden kaçnlmaldr.

- SGARA VE ALKOLDEN UZAK DURUN, EGZERSZ YAPIN

Üstünda, sigara ve benzeri tütün ürünleri kullanan kiilerde Kovid-19 enfeksiyonunun daha ar geçtiine dikkati çekti.

Sigara ve tütün ürünlerinin yaam süresi ve kalitesini ksaltan çok önemli kronik hastalk risk faktörleri olduunun altn çizen Üstünda, Sigara sadece akcier tümörü geliiminin kolaylatrcs deil, kalp, damar ve böbrek hastalklar geliimi için de çok önemli bir risk faktörüdür. Alkol tüketimi de kullanlan miktarla ilikili olarak immun sistemini basklad için, vatandalarmzn tüketim konusunda dikkatli olmas gereklidir. diye konutu.

Prof. Dr. Üstünda, vatandalarn bu dönemde evde egzersize önem vermeleri ve salkl bir baklk sistemi için karanlk bir ortamda dinlendirici ve düzenli bir uyku düzenini salamalar gerektiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git