Samet Aybaba: Galatasaray'ın zaaflarından yararlanıp kazanmak istiyoruz

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Galatasaray'ın iyi oyunculardan kurulu iyi bir takım olduğunu dile getirerek, "İki haftadır futbol adına çıkıştayız. Çok fazla gol çalışmsaı yapıyoruz, inşallah bu sahaya yansır ve galibiyetle birlikte rahat bir nefes alırız" dedi.

Haberler 15.03.2019 - 12:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Spor Toto Süper Ligde 17 Mart Pazar günü sahasnda Galatasaray arlayacak olan Bursasporda bu maçn hazrlklar devam ederken, teknik direktör Samet Aybaba açklamalarda bulundu. Galatasarayn iyi oyunculardan kurulu iyi bir takm olduunu dile getiren deneyimli çaltrc, Takm planlamasn, duru pozisyonunu iyi ayarlamak lazm, ona çalyoruz. Yetenekli oyuncular var, onlara kar biraz temas oyununa çalyoruz. ki haftadr futbol adna çktayz, hem içeride oynadmz Demir Grup Sivasspor maç, hem deplasmandaki MKE Ankaragücü maçlar. Bu maçlarda çok pozisyon yakaladk, deerlendirdik de diyelim. Daha iyisini yapmamz lazm. Böyle maçlarda girdiiniz pozisyonlar yapamaynca, skora çeviremeyince sknt balyor, oyuncularn biraz özgüveninde sarslma balyor. çok fazla gol çalmas yapyoruz, inallah bu sahaya yansr ve galibiyetle birlikte daha rahat bir nefes alrz dedi.

TARAFTARA çARIDA BULUNDU

Taraftara da çarda bulunan Samet Aybaba, 40 bin taraftar stadyuma beklediini söyleyerek, Sivasspor maçnda biliyorsunuz maç kazandran taraftarlar oldu. Ondan önceki maçta da sknt yaamamza neden olan taraftard. Demek ki iyi yapnca her ey doru gidiyor, takmn özgüveni artyor, oyuncularn itah, cokusu artyor. Kötü gidince de takm zaten bunu kaldracak güçte deil, o nedenle biz Sivasspor maçndaki destei, bize olan güvenlerini, desteklerini bekliyoruz diye konutu.

GALATASARAYIN ZAAFLARINDAN YARARLANIP KAZANMAK STYORUZ

Her oyuncudan olduu gibi Allano Limadan da yararlanmak istediklerini kaydeden Aybaba, Galatasaray maçnda hangi detaylarn fark yarataca konusuna ilikin ise En büyük özelliimiz takm cokusu. Böyle kaliteli oyuncularn olduu bir takma temas etmeniz lazm. Bunlar yaparsanz, bir de girdiimiz pozisyonlarda oyunun eklini deitiremiyoruz. çok pozisyona giriyoruz, atabilsek ondan sonraki planda o cokuyu daha da artrabileceiz. nallah bu maçta, o ans faktörü bizden yana olur. Takmmzn çok mücadeleci, çok koan, çok isteyen, çok cokulu oynayan kadrosu var. Galatasarayn belli bölgelerde güçleri var, o alanlarda daha dikkatli ve disiplinli oynayp zaaflarndan da yararlanp maç kazanmak istiyoruz ifadelerini kulland.

HER TAKIM HER EY YAPABLR

Ligin durumunu ise Aybaba, Her an her ey olabilir. Her takm her eyi yapabilir. Biz u iki maçta baya çk yaptk diye düünüyorum, MKE Ankaragücü maçn kazansaydk puan anlamnda da biraz daha rahatlam olurduk. Biz Galatasaray maçndan sonra kolay bir fikstüre giriyoruz, maçlarmz kolaylayor. Rakiplerin maçlar zorlayor. Puan puandr, içerideki maçlar kazanacaksnz. Her takm ummadnz yerde ligi bitirebilir eklinde deerlendirdi.

TAKIM BÜTÜNLÜÜMÜZ Y, SAHAYA YANSIYOR

Kadrodaki oyuncularla ilgili birkaç mevkide deiiklik yapacan belirten deneyimli çaltrc, En iyisini yapmaya çalyoruz. Oyuncularmzn hazr olann oynatmaya çalyoruz. Bu kadronun içerisindeki oyunculara adil ve adaletli davranmazsanz o zaman bu takm bütünlüüne zarar verir, o bütünlüü salayamazsnz. Takm bütünlüümüz iyi, sahaya da yansyor. Bizim üzüntümüz niye daha önce bu ileri halledemedik, birtakm maçlarda VARa ve ansszla takldk, penaltlar kaçrdk. Biz hala oradayz, keke onlar aabilseydik u anda biz daha genç oyunculara öncelik tanyan, altyapnn gücünü ortaya çkarmaya çalan bir takm planlamas düünmütük. Onu uyguluyorduk, biraz gecikti tabii dedi.

GENç OYUNCULAR BEKLENTLERME CEVAP VEREMEDLER

Genç oyuncularn performansn da deerlendiren Aybaba, Genç oyuncular kaybolmad tabii ki ama etkili olamadlar. Benim beklentime cevap veremediler maalesef, imdi onlar trmalayacaklar yeni sezonda balayacaklar. Onlar bu iin, plann bir parçasyd. Onlar hiç etkili olamaynca biz o bölümde biraz etkisiz kaldk. Birkaç tanesinin baz eyleri artracan düünüyorduk, olmad. Artk onlar yeniden planlamalarn kendileri yapmas lazm. Burada her türlü ortam kendilerini gelitirmeleri için müsait. Sadece performans ile ilgili sorunu aamadlar eklinde konutu.

YUSUFTAN Hç MEMNUN DELDM, MD TAKIMIN DELMEZ OYUNCUSU OLDU

Yusuf Erdoann iyi oyuncularndan bir tanesi olduunu söyleyen Aybaba, Devre arasna kadar Yusuftan hiç memnun deildim. Hatta yönetime birkaç kez onun deiimi ile ilgili de talepte bulundum. Devre aras kamp çalmasnda inanlmaz çalt. Oyuncu hazrland. Sonraki performans üst üste artnca antrenman ve maçta, takmn deiilmez oyuncusu oldu. Üzerine katmas lazm. Yusuf Erdoan tam hazr m, üretiyor mu derseniz bana göre eksik u anda. Daha iyi isim yapabilir açklamalarnda bulundu.

LIMA AFFEDLD, TUNAY VE BARI SAKAT

Öte yandan Galatasaray maçnn hazrlklarna devam eden Bursasporda Allano Lima, 2 günlük arann ardndan affedildi. Lima takmla birlikte antrenmana çkmasna karn, antrenman esnasnda dizine ald darbe sonucunda hafif sakatlk yaad ve tedavi gördü. Lima daha sonra antrenmana devam etti. Sakatlklar bulunan Tunay Torun ve Bar Yardmc ise antrenmana katlmad. Koordinasyon çalmas yapan Bursaspor, antrenmann basna kapal olan bölümünde ise taktik çalmas gerçekletirdi.

Ana Sayfaya Git