Şanlıurfa'da kanser hastası 3 kadın, ameliyatla sağlığına kavuştu

ŞANLIURFA'da rahim ve yumurtalık kanserine yakalanan 3 kadın, ameliyatla yeniden sağlıklarına kavuştu.

Haberler 11.11.2016 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Eitim ve Aratrma Hastanesine 2 ay önce karn ars ikayetiyle bavuran isimleri açklanmayan 3 kadnn, yaplan tetkiklerinde rahim ve yumurtalklarna kanser hücreleri sçradn satand. 3ü uzman doktor 7 kiilik ekiple ameliyat edilen kadnlar, kanserli hücrelerden kurtularak salklarna kavutu.

KANSER YENDLER

anlurfa Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekim Yardmcs Mehmet çelik, bölgede ilk kez rahim ve yumurtalk ameliyat yapldn belirterek, Bölgemizde son zamanlarda kanser vakalarnda büyük bir art gözlenmektedir. Bu konuda bölgemiz ve ehrimizde anlurfa Eitim ve Aratrma Hastanesi olarak hastalarn bölgemizde tedavileri, ameliyatlar ve ameliyat sonra youn bakm tedavileri için hizmet veriyoruz. Hastamz yumurtalk kanseri nedeniyle bize bavurdu. Baarl bir ekilde ameliyatn gerçekletirdik ve youn bakmda takibini sürdürüyoruz. Bölgede bu hastaln tedavisini hastanemizde yapyoruz. Artk hastalarmzn ehir dna gitmesine gerek kalmad. Kamuda ilk kez böyle bir ameliyat yapyoruz dedi.

Onkoloji uzman Dr. Emre Mat da, Kamu hastanesi olarak Güneydouda ilk defa anlurfada böyle bir ameliyat gerçekletirdik. Yumurtalk ve rahim kanseri ameliyatn Güneydouda ilk defa gerçekletirmi olmann mutluluunu yayoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git