Sarı Kız Alarmı

Vatandaşların korkulu rüyalarından olan 'Sarı Kız' adıyla bilinen et yiyen örümcek, Bilecik'te görüldü. Örümcek hakkında bilgi veren uzmanlar, "Örümcek yerden yaklaşık 1 metre yukarı zıplıyor ve ısıya duyarlı hareket ediyor. Diğer örümcekler insandan kaçarken bu direkt ısırmak için insanların üzerine üzerine geliyor. nellikle kurak yerleri seven et yiyen örümcek insan sağlığı açısından büyük risk oluşturmaktadır" dedi.

Haberler 27.06.2018 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halk arasnda sar kz adyla bilinen eklem bacakl örümcek, Türkiyede Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde bulunuyor. Genellikle kurak yerleri seven bu örümcek, et ile beslendii için insan sal açsndan baz riskler oluturuyor.

Dier örümcek türlerinden farkl olan ve Bilecikte ilk defa görülen Sar Kz için önlemler alnd. Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanlar Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde bir kavanoz içinde muhafaza edilen örümcek; böcek, sinek ve et ile besleniyor.

Bilecik Belediyesi Veteriner leri Müdürü Nedret Avc, konu ile ilgili yapt açklamada, Barnamzda sar Ömer veya sar kz denen örümcei bulduk. Bu örümcek Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesinde bulunmakta. Ayrca Irak, ran tarafnda çöllerde yaayan bir örümcek. Bu örümcek azndan salglad enzimlerle insanlar zehirlemiyor fakat oray çürütüp et yeme özellikleri mevcut. Etle beslenen bir hayvan, etçil bir hayvan dedi.

Avc, böcein kente kamyon veya trlarn üzerinde geldiini tahmin ettiklerini anlatarak, Örümcek, ilimizin stanbul, Ankara, Antalya yolu üzerinde olduumuz için muhtemelen onlardan trlarn üstünde geldi. Vatandalarmzn da gördüü zaman bize haber vermeleri, bilgi vermeleri iyi olur. laçlama çalmalarmz da ilimizde balattk. Bu örümcei ilimizde ilk defa görüyoruz. Buralarda gözükmeyen bir tür. Örümcei üniversiteye vereceiz. Üniversitede çalmalarn, incelemelerini yapacaklar ifadelerini kulland.

YERDEN YAKLAIK 1 METRE ZIPLIYOR

Örümcek hakknda bilgi veren Avc, Örümcek yerden yaklak 1 metre yukar zplyor ve sya duyarl hareket ediyor. Dier örümcekler insandan kaçarken bu direkt srmak için insanlarn üzerine üzerine geliyor. Bunu da sinekle besliyoruz, et artklaryla besliyoruz. Üniversiteye teslim edeceiz onlar incelemelerini, çalmalarn yapacaklar. Genellikle kurak yerleri seven et yiyen örümcek insan sal açsndan büyük risk oluturmaktadr. Bu böcein cinsi örümcek olarak geçse bile aslnda dier örümcek türleriyle pek bir özellii bulunmaktadr eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git