Sarı Nokta, Tavuk Karası ve Göz Tansiyonuna Alternatif Tedavi

Göz Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Turhan Alçelik, geçmişten günümüze kadar uzanan geleneksel, tamamlayıcı ve alternatif tedavi uygulamalarından birisi olan Hacamat ile ilgili olarak, tedavisinde zorluklar yaşanan "sarı nokta hastalığı, tavuk karası ve göz tansiyonu" gibi bazı göz hastalıkları ile Kanserden Alzheimer'a kadar birçok hastalığın tedavisinde uygulanabilecek bir yöntem olabileceğini ifade etti.

Haberler 25.07.2017 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Göz Hastalklar Uzman Yrd. Doç. Dr. Turhan Alçelik, geçmiten günümüze kadar uzanan geleneksel, tamamlayc ve alternatif tedavi uygulamalarndan birisi olan Hacamat ile ilgili olarak, tedavisinde zorluklar yaanan sar nokta hastal, tavuk karas ve göz tansiyonu gibi baz göz hastalklar ile Kanserden Alzheimera kadar birçok hastaln tedavisinde uygulanabilecek bir yöntem olabileceini ifade etti.

Dr. Turhan Alçelik, stanbulda bulunan Tbbi Hacamat Merkezinde, bata göz hastalklar olmak üzere, çeitli kronik hastalklarda Tbbi Hacamat Tedavisi (Kupa Terapisi) uygulamalar yapyor.

Hacamat, hastalklardan korunmann en etkili yollarndan birisidir

Dr. Turhan Alçelik öncelikle hacamatn tarihi ve günümüzdeki durumu ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Dr. Alçelik, Günümüzde, gelimi ülkeler dahil tüm dünyaca yaygn olarak uygulanan Hacamat, ülkemizde de özellikle son yllarda yaygn olarak tercih edilmektedir. bn-i Sina hacamat Vücudumuzdaki tortular uzaklatran bir yöntem olarak tarif ediyor. Hacamat ayn zamanda Peygamber Efendimizin de en önemli salk öütlerinden birisi. ngilterede Cambridge Üniversitesinde 300 yldan beri hacamat konusunda çalmalar yapld bilinmektedir. Osmanl arivlerinde hacamat kaytlar mevcuttur dedi.

Kanserden Alzheimere kadar birçok hastala faydas var

Hacamatn nelere iyi geldii konusunda da açklamalar yapan Dr. Alçelik hacamatn henüz asl tedavilerin yerine kullanlamayacan, imdilik alternatif çözüm önerilerinden veya tamamlayc tedavi yöntemlerinden birisi olarak deerlendirilebileceine vurgu yapt.

Bunun yan sra, hacamatn bata romatizmal hastalklar olmak üzere, kanserden Alzheimera kadar birçok hastaln tedavisinde, alternatif çözüm yollarndan birisi olarak kullanlabileceine dikkat çeken Dr. Alçelik, Hacamat tedavisi ile asl beklenti, hastalklar oluturan sebeplerin ortadan kaldrlmas, bir baka ifadeyle saln korunmas. Hacamat, günümüzde tedavisinde zorluk çekilen birçok kronik hastalkta, baklk sisteminin zayf kald durumlarda ortaya çkan hastalklarda, kronik romatizma hastalklarnda, eker hastalndan kaynaklanan göz problemlerinde, sar nokta hastal, tavuk karas ve göz tansiyonu gibi baz göz hastalklarnda, hatta Kanser ve Alzheimer gibi birçok kronik hastaln tedavisinde yararl olabilir diye konutu.

Kesinlikle yetkili doktorlar tarafndan yaplmal

Binlerce yllk geçmii olan hacamat, ülkemizde genellikle yeterli tbbi bilgileri olmayan, atalarndan ya da dedelerinden bu yöntemi örenmi kiilerce uygulanmakta iken, Salk Bakanl 2014 ylnda, geleneksel, tamamlayc ve alternatif tedavi uygulamalarn yasal statüye kavuturmu, hacamat tedavisinin (kupa terapisinin), sadece Salk Bakanlnca onayl Sertifikaya sahip Tp Doktorlar tarafndan, yeterli ekip ve ekipmanlara sahip kliniklerde yaplmasna karar vermitir. Bu yüzden de Dr. Alçelik tedavinin kesinlikle yetkili doktorlar tarafndan yaplmas gerektiini vurgulad.

Hacamat uygulamas nasl yaplyor?

Hacamat uygulamasnn nasl yapldna dair bilgiler de veren Dr. Alçelik, Hacamat ileminde, öncelikle kesi yaplacak cilt bölgesinin sterilize edilmesini, yaplan cilt kesilerinin özenle ve cilt kvrmlarna uygun olarak yaplmas gerektiini, hassas bir ilem olduu için kendi uygulamalarnda, göz ameliyatlarnda kullanlan bisturileri tercih ettiini ifade etti.

Alçelik ayn zamanda, Burada önemli olan bir baka husus, ciltte ve cilt altnda biriken toksinlerin ve zararl maddelerin hangi noktalarda biriktiinin çok iyi tespit edilmesi ve uygulamann özellikle belirlenen bu noktalardan yaplmasdr. Uygulama yaklak olarak 15 dakika kadar sürüyor. Tedavi planlamas her hasta için farkl olabiliyor. Yeterli sonucun alnabilmesi için yeterli sayda ve seansta kupa uygulamas gerekli. Uygulamadan sonra bir günlük süreçte hayvansal gdalarn tüketilmemesini ve ciltteki kesilerden mikrop kaplmamas için 1 gün süreyle banyo yaplmamasn öneriyoruz. Uygulama yetkili kiiler tarafndan ve uygun ortamlarda yapld takdirde günlük yaam tarzmz kesinlikle etkilenmiyor diye konutu.

Kimlere uygulanmamas gerekiyor?

Hacamat tedavisinde birincil amacn hastaya zarar vermemek olduunu vurgulayan Dr. Alçelik, hacamatn kimlere yaplmamas gerektii konusunda da uyarlarda bulundu. Alçelik, Hacamat uygulamalarnda, öncelikle dikkat edilmesi gereken husus, tedavi öncesi bir doktor kontrolünün yaplmasdr. çünkü o insanda bu tedavinin uygulanmasna engel herhangi bir rahatszlk söz konusu olabilir. Özellikle, tansiyonu çok düük olanlarda, hemofili hastalarnda, lösemi hastalarnda, 1 yandan küçük çocuklarda, ileri derecedeki kanser hastalarnda, youn kemoterapi veya radyoterapi alanlarda bu yöntemin uygulanmamas gerekiyor dedi.

Ülkemizdeki salk turizmine büyük katks olacak

Son olarak da Türkiyenin gelecek salk planlamalar arasnda önemli bir yer tutan Salk Turizmi açsndan, tbbi hacamat ve dier alternatif tedavi yöntemlerini uygulayan merkezlerin, ülkemiz ekonomisine ve tantmna büyük katklar salayabileceini dile getiren Dr. Alçelik, baz üniversitelerin bu alanlarda kendisiyle birlikte çalmalar yapmay teklif ettiklerini belirtti.

Dr. Alçelik, Üniversitelerimizle birlikte yapacamz bilimsel aratrmalarla, bu yöntemlerin, destekleyici, tamamlayc uygulamalar olmaktan çkarlp, ülkemiz adna, gerçek, bilimsel ve kabul edilmi tedavi yöntemleri haline gelebilmesi mümkün olacaktr. Bu alanda baarya ulaabileceimize yürekten inanyorum diyerek sözlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git