Sarımsak ile nar, sağlık ve güzellik iksiri

Prof. Dr. Necat Yılmaz, sarımsak ve narın şifa kaynağı olduğunu belirterek, "Sarımsak soyulup 24 ay limon ve sirke içerisinde bekletilirse, nar da yeteri kadar tüketilirse sağlık ve güzellik iksirine dönüşür" dedi.

Haberler 04.04.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sofralarn vazgeçilmezleri arasnda yer alan sarmsak ve narn birçok hastala iyi geldii belirtilirken, güzellie de katk salad ifade edildi. Prof. Dr. Necat Ylmaz, Türkiyede üretilen sebze ve meyvelerin her birinin salk deposu olduunu vurgulad.

Narn içerisindeki birçok bileik sayesinde antioksidan özellii olduunu, bu nedenle bir nevi güzellik, salk iksiri bir meyve haline geldiini belirten Prof. Dr. Necat Ylmaz, Ama halkmza bu yeterince tantlmad için faydalanamyor. Sarmsak soyulup 24 ay limon ve sirke içerisinde bekletildiinde farkl bir özellik kazanyor. Yllanm sarmsak ekstrakt (AGE) dediimiz bir hale dönüüyor. Naturel bir gda haline geliyor. Nar da yeteri kadar tüketilirse salk ve güzellik iksirine dönüür deerlendirmesinde bulundu.

YILLANMI SARIMSAIN FAYDALARI

Halka bol bol sebze ve meyve tüketmelerini tavsiye eden Prof. Dr. Ylmaz, konumasn öyle sürdürdü:

Sarmsa bekletip yllandrrlarsa müthi bir salk kayna haline geleceine inanyorum. Özellikle çamzn hastal olan damar kireçlenmesi büyük ölçüde bu yolla engellenebiliyor. Tedavi edilebiliyor. Karacieri koruyucu, savunma sistemini güçlendirici, kanseri önleyici etkiye sahip olduu kantland. laca cevap vermeyen maling hipertansiyon dediimiz vakalarda dahi tansiyon düzenlenmesine katkda bulunuyor.

Ana Sayfaya Git