Sarkık göz kapağı yorgunluk sebebi

Yüzün en dikkat çekici yeri olan gözler yaşlanmanın başladığı bölgelerin başındadır.Bu nedenle göz çevresindeki sorunlar kişiyi yaşlı ayrıca yorgun gösteriyor.Bu durum sadece estetik görünüm açısından değil aynı zamanda göz sağlığı açısından da önemsenmelidir.

Haberler 24.12.2017 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Göz Hastalklar Uzman Prof.Dr.Ümit Beden konu ile ilgili bilgiler verdi. Gerek genetik yap, gerekse çevresel faktörler nedeni ile yllar içerisinde göz çevresinde baz istenmeyen deiiklikler geliebilir. Bu deiiklikler kiiyi kozmetik olarak rahatsz edebilir ve yorgun-yal görünmesine neden olabilir. Bu gibi problemlerin younluuna bal olarak hafif (ayaktan) veya daha etkin (cerrahi) müdahaleler uygulanabilmektedir. Genellikle yan ilerlemesi ile göz çevresinde oluan ve kiiyi en çok rahatsz eden deiiklikler arasnda göz torbalanmalar, kapak düüklükleri ve cilt sarkmalar saylabilir. Bazen göz kapa derisinde torbalanma olmadan sadece sarkma ya da geveme de oluabilir. Bu gibi durumlarda genellikle yüzeysel uygulamalar yeterli olmamakta ve cerrahi tedavi (bllefaroplasti - göz kapa estetii) gerekli olmaktadr.

GÖZ KAPAKLARI

Bu giriimlerde, alt ve üst göz kapaklarndan fazla cilt ve ya dokusunun çkarlmas hedeflenir. Ancak çkarlan doku miktarlarnn çok iyi planlanmas, bazen de sadece yerlerinin deitirilip braklmas gerekli olabilir. Bu amaçla önce tam bir göz muayenesi ve cerrahi planlama gereklidir. Düzgün planlanarak yaplm bir cerrahi ilem hastaya daha genç bir görünüm kazandrr. Fakat bunu gerçekletirirken göz saln bozacak veya tehlikeye atacak planlamalardan kaçnmak gereklidir. Bu nedenle cerrahi öncesi detayl bir göz muayenesinin ne kadar deerli olduu yadsnamaz bir gerçektir.

FONKSYONEL DOKU

Unutulmamaldr ki göz kapaklar göz sal açsndan fonksiyonel olarak dier göz dokular kadar ve hatta baz anlamlarda daha da önemlidir. Bu nedenle göz kapaklarnn ekil ve fonksiyonlarnn her hasta için detayl incelenmesi oldukça önemlidir. Bu fonksiyonlar arasnda düzenli göz krpma refleksi, göz yüzeyinin düzenli slatlmas, göz ya dalmnn salanmas, korneann korunmas, göz yann gözden toplanmas, uykuda göz korunmas ve tüm bu koruma mekanizmalar ile enfeksiyonlarn önlenmesi gibi detaylar saylabilir.

ESTET ESNASINDA

Göz estetii esnasnda kapaklarn fonksiyonlarnn iyi korunmasnn yannda, hali hazrda bulunan ve göz kapak fonksiyonlarn etkileyen dier problemler de iyi irdelenmelidir. Kapak geveklii veya kapak düüklüü gibi problemlerin olduu olgularda bu gibi problemlerin de ayn seansta giderilmesi gereklidir. Aksi takdirde, ameliyattan sonra kapaklarda çekinti, pozisyon bozukluu veya göz sulanmas gibi problemler geliebilir. Ayn ekilde, sadece salk amaçl kapak problemlerinin giderilmesi için uygulanan ameliyatlarda da kapak estetii için ilave müdahaleler eklenebilir ve bu tür müdahaleler esnasnda daha iyi bir kozmetik görüntü de amaçlanabilir. Ksacas göz kapa ameliyatlar esnasnda hasta hem göz sal hem de kozmetik açdan ayn anda ele alnmaldr.

Ana Sayfaya Git