Şekeri yükselten bu gıdalardan uzak durun!

İnsan vücudunda bağışıklık sistemini alt üst eden besin gruplarının başında şeker geliyor.

Haberler 21.05.2017 - 12:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsan vücudunun en büyük dümanlarnn banda eker geliyor. Hemen hemen her yiyecekte bulunan eker, kimsenin kar koyamad bir besin grubu. Zararlar di çürükleri, obezite ile balarken beraberinde kalp ve eker hastaln da getirir. Sanld gibi sadece tatl olan besin gruplarnda bulunmaz. te ekeri yükselten besinler:

1. Beyaz ekmek toplum olarak çok fazla tükettiimiz en zararl eker kaynaklarndan biri. Beyaz ekmek yerine tam tahll buday ekmei, çavdar ekmei ya da kepekli ekmek tüketin.

2. çeceklerinize eker ilave etmeden tüketin. Örnein; çaynz ekersiz için ve bunu alkanlk haline getirin.

3. Hazr meyve sular ve asitli içecekler tüketmeyin. Asitli içeceklerin ve hazr meyve sularnn katk maddesi ve eker oran oldukça yüksektir. Kendi hazrladnz eker ilavesi olmayan taze meyve sularn tüketin.

ekeri yükselten bu gdalardan uzak durun

4. Fastfood ve kzartmalar en büyük dümannz. Darda yemek yeme alkanln sonlandrn ve piirme ekli olarak halama, zgara ve frnlama yöntemlerini tercih edin.

Diyet yapanlarn vazgeçilmezi: Buharda piirme teknii

Diyet yapanlarn vazgeçilmezi: Buharda piirme teknii

5. Beyaz pirinç ve makarna ekeri yükselten besin türleridir ve genellikle gözden kaçrlr. Bunlar yerine esmer pirinç, kepekli makarna, bulgur pilav tüketin. Daha fazla lif içerir, tok tutar ve kan ekerini dengeler.

ekeri yükselten bu gdalardan uzak durun

6. Patates mutfamzn olmazsa olmazdr. Ancak içerisinde çok fazla niasta barndrmasyla balca eker kaynadr. Dengeli tüketin.

7. Pastane ürünleri olan pasta, kraker, çikolata gibi yüksek ekerli gdalar tüketmeyin. Fazla olmamak kaydyla taze meyve tüketin. Meyvelerin içerinde de eker olduunu, fazlasnn zararl olduunu unutmayn.

ekeri yükselten bu gdalardan uzak durun

8. Fazla miktarda tüketilen krmz et, içerdii ya oranyla vücuttaki eker miktarn yükseltir. Krmz eti dengeli ve porsiyon eklinde tüketin. Tavuk, hindi, balk gibi daha az ya içeren et gruplarn da tüketebilirsiniz.

9. Tam yal süt içerdii yüksek ya oranyla kan ekerini oldukça arttrr. Yarm yal sütleri tercih edin.

Ana Sayfaya Git