Sezeryan sonrası normal doğum?

Mardin’de yaşayan Nazlı Özerdem, ilk bebeğini sezaryen ile dünyaya getirdi. İkinci bebeğinin gebeliğinde bu kez normal doğum yapmak isteyen ancak sezaryen sonrası normal doğumun bazı risklerinin bulunduğunu öğrenen Özerdem, Memorial Diyarbakır Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’ne başvurdu ve burada normal doğumunu sağlıklı bir şekilde gerçekleştirerek ikinci kez anne olmanın mutluluğunu yaşadı.

Haberler 04.09.2019 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nazl Özerdem ilk doumunu sezaryen ile gerçekletirmiti. Aradan geçen 3 yln ardndan ikinci kez anne olma heyecan ile gebeliinin son aylarna geldiinde normal doum yapmak istediine karar verdi. Ancak sezaryen sonras bunun da baz riskleri olduunu örendi. Sezaryen sonras normal doum hakknda aratrma yapan Özerdem, Memorial Diyarbakr Hastanesi Kadn Hastalklar ve Doum Bölümünden Op. Dr. Neval Yaman Görüke ulat. Gerçekletirilen kontrollerinde, normal doum yapabilecei söylendi.

Epidural anestezi ile normal doum

Op. Dr. Neval Yaman Görük, görüntülemede bebein ölçümlerinin haftas ile uyumlu ve pozisyonunun da normal olduunu gördükten sonra 39uncu haftada doumu balam olan hastann yatnn yapldn söyledi. Doum öncesi gerekli tüm artlar saladktan sonra bebein durumunun takip edildiinin altn çizen Op. Dr. Yaman, Her ey normal seyrinde gidiyordu. Kaslmalar artan Nazl Özdemire, normal doum ansn artrmak için epidural anestezi gerekliliini anlattk. Anestezi uzmanmz Dr. Civan Tiryaki, epidural anestezi öncesi anneyi ve eini detayl bilgilendirerek tedaviye balad. Kaslmalar ar eklinde hissetmeyen anne için oldukça konforlu bir normal doum gerçekleti ifadelerini kulland.

Bebeimi salkl bir ekilde dünyaya getirdim

Normal doumdan sonra bebeini salkl bir ekilde kucana alan Nazl Özerdem, lk bebeimi sezaryen ile dünyaya getirmitim. kinci bebeimi normal doum ile dünyaya getirmek istedim. Eimin de desteiyle Op. Dr. Neval Yaman Görüke ulatk. Daha önce sezaryen sonras normal doum yapan hastalarnn olduunu örenmitim. Salkl bir kz bebek dünyaya getirdim. çok mutluyum ve bu süreçte yanmda olan doktorlarma çok teekkür ederim dedi.

Ana Sayfaya Git