SGK, 13 ilacı daha geri ödeme listesine aldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin "Listeye alınanlardan biri kanser ilacı, 13 ilaçtan 9'u yerli üretim" dedi.

Haberler 19.02.2022 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin, biri kanser ilac olmak üzere 13 ilacn daha geri ödeme listesine alndn bildirdi.

Bilgin, yapt yazl açklamada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmi web sitesinde SGK Salk Uygulama Teblii (SUT) düzenlemesi olmakszn geri ödeme listesine 13 ilacn ilave edilmesine ilikin kararn yaymlandn belirtti.

Biri kanser ilac olmak üzere listeye eklenen 13 ilaçtan 4ünün ithal, 9unun yerli üretim olduunu kaydeden Bilgin, ilaçlarn SGK ile sözlemeli eczanelerden temin edilebilecei bilgisini paylat. Bilgin, laçlarn hastalarmza ifa olmasn temenni eder, vatandalarmza salkl bir ömür dilerim. ifadesini kulland.

GER ÖDEME LSTES

13 ilacn geri ödeme listesine ilavesiyle, kullanldklar tedaviler için yeni alternatifler ve eriim kolaylklar doduu bildirildi. Bu ilaçlardan birinin insan immunoglobulini, birinin hemofili ilac, birinin kanser ilac dierlerinin ise ar kesici ate düürücü urup, antibiyotik, enteral beslenme ürünü, genel anestezik, zehirlenme tedavisi ilac, parenteral antibiyotik, eklem ve kas arsnda kullanlan topikal ilaç, topikal antifungal, topikal antiviral ve yank tedavisinde kullanlan ilaç olduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git