SGK, muayene katkı paylarını artırdı

Emeklilerin maaşından kesilen, çalışanların eczanelerde ödedikleri muayene katılım paylarına SGK zam yaptı.

Haberler 03.01.2017 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hastalarn daha önce 5 lira verdikleri devlet hastanelerine ait muayene ücreti yüzde 20 arttrlarak 6 liraya, eitim aratrma hastaneleri için verdikleri 5 lira, yüzde 40 art yaplarak 7 liraya, üniversite hastanelerindeki muayene katlm pay ise yüzde 60 artla 5 liradan 8 liraya yükseltildi.

MUAYENE KATKI PAYI

Tüm Eczac verenler Sendikas Genel Bakan Eczac Nurten Saydan, muayene ücretlerine yüzde 20 ila 60 orannda zam yaplmasnn ülkenin ekonomik koullarna aykr olduunu belirterek, Artk muayene ücreti tahsildarl yapmaktan bktk dedi. Saydan açklamasnn devamnda, Vatandalarmz, devlet ve üniversite hastanelerine bavurduklarnda oluan, emekli vatandalarn maalarndan kesilen, çalan vatandalarmzn eczanelerimizde ödedikleri muayene ücretlerine SGK tarafndan 31 Aralk tarihli mükerrer Resmi Gazetede yaymlanarak 1 Ocaktan itibaren yürürlüe giren düzenleme ile zam yaplm bulunmaktadr dedi.

Eczanelerden tahsil edilen muayene ücretlerinin, SGK tarafndan eczane faturalarndan kesildiini vatandaa bin bir zorlukla anlattklarn dile getiren Saydan, Vatandalar hakl olarak, Beni sen mi muayene ettin, neden sen tahsil ediyorsun diyerek her gün eczanelerimizde bu tahsilat konusunda bize itiraz etmekte, gereksiz tartma ve gerginlikler yaanmaktadr dedi. Saydan, konuyla ilgili açklamasna öyle devam etti:

ORAN NE KADAR OLACAK

1 Ocak 2017 tarihinden itibaren vatandalarmz eskiden 5 lira verdikleri devlet hastanelerindeki muayene ücreti için 6 lira, eitim aratrma hastaneleri için verdikleri 5 lira yerine 7 lira verecekler. Üniversite hastanelerindeki muayene katlm pay ise 5 liradan 8 liraya yükseldi. Özel hastanelerdeki muayene ücreti ise 12 liradan 15 liraya çkarld. Vatandalarmzn reçetelerinde çkan muayene katlm paylarnda oluan artn Sosyal Güvenlik Kurumu tarafndan yapldn, sadece tahsilat bize istemediimiz halde yüklenmi olan muayene ücretlerindeki artn bizimle hiçbir alakas olmadn, görev ve sorumluluumuz olmad halde üzerimizde kalan bu yükün artk üzerimizden alnmas talebimizle birlikte kamuoyunun bilgisine sunarz.

Ana Sayfaya Git