SGK'dan reçete düzenlemesi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), dün itibarıyla sayıları 10 bini bulan işyeri hekimleri için kâğıt reçete döneminin sona erdiğini açıkladı. Doktorların kâğıt reçetede ısrar etmesi durumunda ise eczacılar sisteme bu ilaçları giremeyeceğinden, ilaçlar hastaya verilemeyecek.

Haberler 12.09.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm Eczac verenler Sendikas Bakan Nurten Saydan, i yerlerinde kat reçete döneminin sona ermesiyle ilgili olarak Bütün reçetelerin elektronik imza ile elektronik ortamda yazlmas eczanelerimizin yükünü azaltacaktr dedi.

Saydan, öyle devam etti:

Maalesef hala nöbetlerimizde A4 sayfasna yazlan reçetelerin says gelen reçetelerin üçte ikisi orannda oluyor. E-reçeteye tamamen geçilmesi için Salk Bakanlnn destei ve kararll gerekiyor. Reçeteler elektronik imza ile yazld zaman, hekimden bakasnn reçete düzenlemesine imkan vermeyecektir. Bu sebeple sahte reçete düzenlenmesine engel olunacaktr. Eczaclar olarak gelen reçetenin sahte mi gerçek mi olduunu bilmemiz mümkün deil.

KAIT REçETE DÖNEM BBTT

E-reçete üzerinde tahrifat yaplmas mümkün olmadndan meslektalarmz zan altndakalmayacaktr. Hastalarmz da reçete kaybetme sorunu yaamayacaktr. Elektronik imzal e-reçete sistemiyle, büyük oranda sahte reçetenin ve kt israfnn önüne geçildi, yazlan reçetelerle ilgili istatistiki bilgi toplanmas kolaylat. laç bilgisine ulama süresinin ksalmas, doktor ve eczacya vakit kazandrmas, kayt edilebilirlik, sürdürülebilirlik, takip edilebilirlik açsndan e-reçete sistemi gayet kullanl ve sistemin tüm paydalar için yararl bir uygulama.

Ana Sayfaya Git