Sıcak ve nem beyni yorar!

İÇ Hastalıkları Uzmanı Dr. Serdal Baysal, aşırı sıcak ve nemli havalarda artan vücut ısısının vücutta ve beyin hücrelerinde hasara neden olacağını, bunun da beyin kanamasına yol açabileceğini belirtti.

Haberler 02.09.2018 - 12:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaz aylarnda günee ar maruz kalma sonucu ortaya çkan ve ölümcül sonuçlara neden olan güne çarpmas, özellikle çocuk ve yallar tehdit ediyor. Ar scak ve nemli havalarda artan vücut ssnn vücutta ve beyin hücrelerinde hasara neden olacan ç Hastalklar Uzman Dr. Serdal Baysal, bu durumun beyin kanamasna yol açabileceini belirtti.

BEYN KANAMASINA NEDEN

Baysal, güne çarpmas sonucu beyinde meydana gelen hasarn düzeyi ile ilikili kalc veya geçici nörolojik bozukluklarn ortaya çkabileceini kaydetti. Ar scaklardan en çok küçük çocuklar, yallar, kanser hastalar, kalp ve solunum yetmezlii olan hastalar, tansiyon ve eker hastal gibi metabolik ve kronik hastal olanlarn etkilenebileceini aktaran Baysal, Yaz aylarnda dikkatsiz günelenme sonucu daha öncesinde herhangi bir salk sorunu olmayan kiiler de scak havalardan olumsuz yönde etkilenirler dedi.

GÜNE çARPMASINA DKKAT

Baysal, güne çarpmasna maruz kalan kiilerde bacaklarda kramp, karn ars, bulant, tansiyon düüklüü gibi belirtiler ortaya çkabileceini söylerken böyle bir durumla karlaldnda kiinin üzerindeki fazla giysilerin çkartlp gölge ve hava akm olan bir yere alnmas gerektiini belirtti. Ayrca kiiye mineral içerii zengin olduu için tuzlu ayran ve su içirilmesi gerektiini söyleyen Dr. Serdal Baysal, bacaklarda kramp gelitiyse kesinlikle masaj yaplmamas konusunda da uyarda bulundu. Baysal ayrca güne çarpmasna maruz kalan kiiye souk kompres uygulanmasnn ve kiinin souksu ile du almasnn da faydal olacan söylerken klima ve vantilatörlerin de vücut ssnn düürülmesinde etkili olabileceini belirtti.

Ana Sayfaya Git