Şifa arayanların uğrağı: Attar Pazarı

ŞANLIURFA'da havaların soğumasıyla birlikte mevsimsel hastalıklara karşı korunmak isteyenler, 'Attar Pazarı'na akın ediyor.

Haberler 09.12.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hava scaklnn mevsim normallerinin altna dümesi üzerine anlurfallar, Haimiye Meydannda alternatif tp ürünleriyle bitkisel ürünlerin satld Attar Pazarnn yolunu tutuyor. Pazardaki dar dükkanlarnda çalanlar, 500 çeit ifal bitkinin karmndan yaplan ilaçlarn ifa kayna olduunu söyledi. Doktorun yazd ilaçlarla iyilemediini söyleyenlerin, muayene ücretiyle ilaç fiyatlarn pahal bulanlarn tercih ettii aktarlar, her türlü bitkinin geliigüzel kullanlmamas konusunda ise müterilerine uyarda bulunuyor. K mevsimi dolaysyla youn günler geçiren pazardaki aktarlar, bata souk algnl ve grip olmak üzere hemoroid, astm, damar tkankl, karn ars, mantar, öksürük, eker, saç dökülmesi, bel ars, ishal, bronit, ülser, kalp- damar tkankl, tansiyon, böbrek rahatszl, kanser ve idrar hastalklarna bitkisel ilaçlar hazrladklarn belirtti.

KI AYLARINDA RABET

K aylarnda souktan korunmak için zencefil ve havlcan bitkilerini öneren aktar sa Demirkol, Havlcan ve zencefil, kn en çok tavsiye ettiimiz bitkilerdir. Souktan korunmak veya souk algnln atlatmak için en etkili bitkiler bunlardr. ki bitki de souk algnlna, öksürüe, nefes darlna, gösün yumuatlmasna, boaz iltihabna ve ses tellerine iyi geliyor. Bir bardak scak suya bir tatl ka zencefil veya havlcan koyup, 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra içerek, annda etkisini hissedebilir; düzenli kullanmda da 7 gün içerisinde ifa bulabiliriz diye konutu.

Karn ars ikayetiyle gittii doktorda ifa bulamadn söyleyen Hamit Klç ise Ben, 10 gün boyunca karn ars çektim. Doktora gittim, bir sürü tahlil ve ilaç verildi; ama arm kesilmedi. Bir komumun önerisi üzerine geldiim attarda sorunumu anlattm. Bana bitkisel bir karm yapt. Onu kullandm, bütün arlarm geçti. Doktor, bitkisel ilaçlarn kötü olduunu söyledi; ancak unuttuklar bir ey var, ilaçlarn içindeki hammadde bitkilerdir dedi.

Ana Sayfaya Git