Şifası kabuğunda!

Demir, kalsiyum, potasyum ve C, B1, B2, B6 vitaminleri ile liften zengin olan incir tam bir şifa deposu. Antioksidan kapasitesi yüksek bir meyve olan ve sağlığımız üzerinde oldukça önemli faydalar sağlayan incir aynı zamanda düşük kaloriye de sahip. Öyle ki bir adet incir sadece 30 kalori içeriyor.

Haberler 03.08.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beslenme ve Diyet Uzman Deniz Uzunolu, gün içerisinde tüketeceiniz 2 adet incirin günlük bir porsiyon meyve ihtiyacnz karladn belirterek, Ancak unutulmamal ki incir düük kalorili olsa da yüksek miktarda karbonhidrat içeriyor. Bu nedenle diyabet hastalarnn kan ekerini kontrol altnda tutmalar için 1-2 adet incirin yannda 2 adet ceviz veya 10 adet çi badem tüketmeleri çok önemli diyor. Beslenme ve Diyet Uzman Deniz Uzunolu incirin 8 önemli faydasn ve tüketirken nelere dikkat etmemiz gerektiini anlatt önemli önerilerde bulundu!

HAFIZAYI GÜçLENDRYOR

ncir B6 vitamininden zengin içerii sayesinde beyin sal üzerinde önemli rol oynuyor. Aratrmalar incirin örenmeyi ve hafzay güçlendirici etkisi olduunu ortaya koyuyor.

KABIZLIA Y GELYOR

Suyun az içilmesi ve yeterli lif tüketiminin salanmamas sonucu kabzlk geliebiliyor. Beslenme ve Diyet Uzman Deniz Uzunolu, incirin lifli yapsyla kabzlk gibi sindirim sistemi problemlerinin çözümünde etkili olduunu belirterek, ncirle birlikte 1-2 bardak su tüketmek barsak faaliyetlerinin düzenlenmesine katk salyor diyor.

KANSER DÜMANI BR BESN

ncir; lutein, zeaksantin, beta karoten, polifenol ve antosiyaninler yönünden zengin yapsyla vücutta kanserli hücre oluumunu önleyen yüksek antioksidan kapasiteye sahip. Özellikle rengi daha koyu olan incirler bu fitokimyasallardan daha zenginler.

KALP SALIINI DESTEKLYOR

Potasyum, özellikle kalp sal için önemli bir mineraldir diyen Beslenme ve Diyet Uzman Deniz Uzunolu, öyle devam ediyor: ncir, potasyumdan zengin yapsyla kan basnc seviyesinin düzenlenmesinde rol oynuyor. Ayrca sodyum, kolesterol ve ya içermeyen yaps sayesinde kalp saln da destekliyor.

CLT YAPISINI GÜçLENDRYOR

çeriinde bulunan C vitamini, cilde elastikiyeti salayan ve cildi yalanmaya kar koruyan kolajen üretimini destekliyor. Bu sayede cilt elastikiyetini ve pürüzsüzlüünü koruyor.

KLO KONTROLÜNDE ETKL OLUYOR

ncir liften zengin içeriiyle kilo kontrolüne de yardmc oluyor. Beslenme ve Diyet Uzman Deniz Uzunolu, incirin lif içerii sayesinde daha uzun tokluk süresi saladn vurgulayarak, ncir düük kalorisi nedeniyle kilo yönetimini salamada güzel bir ara öün alternatifi oluyor. Tatl tad sayesinde tatl isteini de karlayacaktr. diyor.

BAIRSAK SALIINI KORUYOR

ncir, yüksek lif ve prebiyotik içeriinin yan sra C vitamininden zengin yapsyla barsak saln koruyucu etkiye sahip. Bu sayede baklk sistemimizde büyük rol oynayan barsaklarmzda yaayan mikroorganizmalarn çeitlilii ve bütünlüü salanm oluyor.

OSTEOPOROZ RSKN AZALTIYOR

Kalsiyum, kemik yapsn oluturan önemli minerallerden. Kalsiyumdan zengin olan incir, kemik saln desteklemede ve osteoporoz riskini azaltmada önemli yere sahip.

Bunlara dikkat!

nciri taze veya kuru incir olarak tüketebilirsiniz. Fakat unutmayn ki incir kurutulduunda glisemik yükü artyor, bunun sonucunda kan ekerinde ani dalgalanmalar görülebiliyor.

Düük kalori fakat yüksek karbonhidrat içerii sebebiyle tükettiiniz miktara dikkat edin.

Diyabetiniz varsa, 1-2 adet incirin yannda 2 adet ceviz veya 10 adet çi badem tüketmeniz, kan eker kontrolünü salamada faydal olacaktr.

Akam saatlerinde veya öünle birlikte tüketmek ya depolanmasna sebep olabiliyor. Bu nedenle inciri öle ve akam yemei arasnda ara öün olarak tercih edin.

Özellikle kabzlk problemi yayorsanz bir porsiyon incirin yannda mutlaka 1-2 bardak su tüketin. Böylelikle barsak hareketleriniz hzlanacaktr.

nciri satn alrken meyvenin kabuunun zarar görmemi olmasna dikkat edin, aksi halde oksijenle temas edeceinden vitamin kaybna urayacaktr.

Hzla bozulabilecei için inciri satn aldktan sonra 1-2 gün içerisinde tüketin.

Ana Sayfaya Git