"Sigara ile çocukların taze ciğerlerini zehirlemeyin"

Prof. Dr. Dilek Toprak, "Sigara içenler etraflarındakilere de zarar verebiliyor. Biz en çok çocuklardan korkuyoruz. Onların taze ciğerlerini zehirlemeyelim. Sigara içenler kendilerinden çok daha fazla çocuklara zarar veriyor." dedi.

Haberler 26.10.2019 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Toprak, nefeste karbonmonoksit ölçümünün yan sra sigarann zararlar konusunda bilgilendirmede bulunduklarn söyledi.

Toprak, sigara içilen ortamlarda bulunanlarn da nefesinde karbonmonoksit olabildiini ifade ederek, öyle konutu:

Normalde salkl insanlarda sigara içmeyenlerde ölçüm yapldnda çkan deerlerin 5i geçmemesi lazm. Sigara içenlerde bu say fazla çkyor. Az önce sigara için bir vatandaa yaptmz testte 25e kadar yükseldi. Bazen bunun üzerinde rakamlarla karlayoruz. Bu u demektir, sobadan çkan gazdan zehirlenenler gibi sigara içenler de sobadan çkan duman gibi ayn etkiyle kendini zehirlediini söyleyebiliriz. Bu, süreklilik arz ederse, kansere kadar giden ciddi rahatszlklara sebep olabilir.

SGARA çLMESN

Kapal ortamda içilen sigaradan çocuklarn yetikinlere göre daha fazla etkilendiini vurgulayan Toprak, unlar söyledi:

Sigara içmeyen birisi sigara içilen ortamda bulunduunda dahi o çkan dumandan içen kadar etkileniyor. Sigara içenler etraflarndakilere de zarar verebiliyor. Biz en çok çocuklardan korkuyoruz. Onlarn taze cierlerini zehirlemeyelim. Sigara içenler kendilerinden çok daha fazla çocuklara zarar veriyor. Lütfen dikkat edelim, çocuklarmz koruyalm.

Toprak, kadnlarn daha hassas olduu için sigaradan daha çabuk etkilenebileceini aktararak, Sigara içmeyen erkek ve kadnlara bakarsak, kadnlarn fiziksel yaps, akcier yaps, kadnlarn daha hassas olmas, gebelik dönemlerinin olmas nedeniyle sigara konusunda daha dikkatli olmas gerekiyor. çünkü kadnlar için üreme çanda sigarann daha olumsuz etkileri var. Gebelikte sigara içmek kadar zararl bir ey olamaz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git