Sigara obezite riskini artırıyor

Türkiye Aile Hekimliği Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfınca (ARGEV) yapılan araştırmada, sigaranın obezite riskini artırdığı bildirildi.

Haberler 12.11.2017 - 11:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ARGEV tarafndan Serik ilçesi Belek Turizm Merkezinde düzenlenen 2. Ulusal Aile Hekimleri Kongresi balad. Yaklak 700 aile hekiminin katld kongrede, Türkiyedeki obeziteye ilikin 17 bin 812 kii üzerinden yaplan aratrma sonuçlar açkland.

ARGEV Bakan Dr. Murat Girginer, aratrmaya ilikin düzenlenen basn toplantsnda, toplumun yüzde 44ünün obez olduunu söyledi. Türkiyedeki her iki kiiden birinin neredeyse obezite riskiyle kar karya olduuna dikkati çeken Girginer, Sigara içenlerde obezite görülme skl 1,2 kat daha fazla. Sigara içenlerde obezite görülme sklnn daha fazla çkmasyla Kilo alrm diye sigaray brakmak istemiyorum tezi çürüdü. diye konutu.

Obezitenin önemli bir halk sal sorunu olduuna deinen Girginer, çocuklarda da obezite orannn gittikçe arttna dikkati çekti.

BESLENME ALIKANLII

Beslenme alkanlnn deitiini aktaran Girginer, çocukluktan gelen abur cubur diye tabir edilen yiyeceklerin obezitede önemli rol oynadn ifade etti.

ARGEV Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Tolunay Demirdamar, evlilerin obez olma riskinin bekarlara göre 1,5 kat daha fazla olmasnda düzenli hayata geçiin etkisinin olduunu kaydetti.

Erkekler evlendikten sonra genellikle hareketsizlik ve dengesiz beslenmeden, kadnlar ise hamilelik sürecinden ald kilolar verememesinden kilo aldn belirten Demirdamar, Kültürümüzde maalesef tabaklara yemei çok koyma ve tabakta kalan mutlaka bitirme alkanl var. Bu çok yanl. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git