Sigaraya hayır standı açıldı!

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan ve Yeşilay Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger’in de katıldığı etkinlikte günün önemi ile ilgili olarak yapılan basın açıklamasında, ülkemizde her üç kişiden birinin sigara kullandığı, sigara kullanımının ortaokul ve lise çağındaki gençlerde yüzde 20-25 lere çıktığı belirtildi.

Haberler 10.02.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halk Sal Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan ve Yeilay Dernei Diyarbakr ube Bakan Yahya Ögerin de katld etkinlikte günün önemi ile ilgili olarak yaplan basn açklamasnda, ülkemizde her üç kiiden birinin sigara kulland, sigara kullanmnn ortaokul ve lise çandaki gençlerde yüzde 20-25 lere çkt belirtildi.

ETKNLK YAPILDI

9 ubat Dünya Sigaray Brakma Günü vesilesiyle sigarann zararlar, kapal alanlarda sigara içilmemesi konusunda vatandalarn daha duyarl olmalar için çar yaplrken, Halk Sal Müdürlüü Tütün Denetim Ekiplerinin rutin denetimlerinin dnda; Alo 184 Sigara hbar Hatt veya cep telefonlarna indirilen Yeil Detektör Mobil Uygulamas ile yaplacak olan ihbarlarn da en ksa sürede deerlendirilerek yaplan ihlaller için ilem balatld vurguland.

Etkinlie katlan vatandalara bilgilendirici broür ve çeitli farkndalk materyalleri datlarak sigara ve sigarann zararlar hakknda danmanlk ve bilgilendirme yapld.

Ana Sayfaya Git