Sık yaşadığınız cilt problemlerinden kurtulun

El lekeleri, genital bölge koyulaşmaları, cilt çatlakları kadınların en sık yaşadığı cilt problemlerinin başında geliyor. Uygulanan doğru lazer tedavi yöntemleri cilt problemlerini giderirken, sağlıklı ve güzel kalmanızı sağlıyor.

Haberler 05.07.2017 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kozmetik Dermatoloji Danman Uz. Dr. Makbule Dündar, en sk yaanan cilt sorunlarna kar neler yaplmas gerektiini anlatt.

Cilt çatlaklarna erken müdahale baary artryor

Cilt çatlaklar günümüzde oldukça önemli bir sorundur. Özellikle ar kilo alp verme gibi durumlarda ya da ergenlikte hzl boy atma, hzl gelime ve çeitli hormonal problemlerle birlikte cilt çatlaklarn görülmektedir. Hamilelik sonras dönemde de cilt çatlaklar yaanabilmektedir. Cilt çatlaklarnda eer kii 3-6 ay gibi erken bir dönemde bavurmusa daha baarl sonuçlar salanabilir. Fraksiyonel erbiyum YAG uygulamalar, erken dönemde bavuran kiilerde bir ay arayla ortalama 3 seansta yüzde 80-90 arasnda baar göstermektedir. Baz çatlaklar zamanla krmzdan koyu renk beyaza dönüebilir. Bu tarz çatlaklarda da seans saylar artrlarak baarl sonuçlar elde edilebilmektedir.

El lekelerinden pratik ilemlerle kurtulmak mümkün

lerleyen yala birlikte el üzerinde oluan lekeler özellikle kadnlar fazlasyla rahatsz edebilmektedir. El üzerindeki lekeler uygulanan kimyasal peeling ve lazer uygulamalarn içeren kombin tedaviler ile giderilebilmektedir. Baz durumlarda tek seans lazer uygulamas ile de sonuç elde edilebilmektedir. Lazer tedavisinden sonra leke içinde küçük kanamalar olumakta; ancak yaklak 10 gün içinde bu son bulmaktadr. Küçük kanamalar kaybolurken el üzerindeki lekeler de kaybolmaktadr. Eer yok olmazsa kimyasal peeling uygulamalar ile tedaviye destek salanabilmektedir.

Yara izleriniz modern uygulamalarla silinebilir

Herhangi bir nedenle olumu olan yara izleri fraksiyonel abrumyak lazer ile tedavi edilebilmektedir. Bu konuda yara izinin derinlii ve tipi oldukça önemlidir. Yarann tipi ve derinlii, uygulanacak olan tedavi seans saysn da belirlemektedir. Yüzeysel bir yara 1-2 seansla düzelebilirken daha derin bir yara daha fazla seans gerektirebilir. Ciltte oluan yarann tipine göre lekeler yüzde 90-95 orannda giderilebilmektedir.

Genital bölge koyulamalar giderilebiliyor

Genital bölgedeki renk koyulamalar bazen kii için ciddi sorunlar oluturabilmektedir. Fraksiyonel lazer uygulamalar bu probleme kar baarl sonuçlar salamaktadr. Ortalama olarak ayda 2-3 seansla devam eden klasik fraksiyonel lazer uygulamalar ile istenilen sonuçlar alnabilmektedir. Bu konuda koyuluun miktar ve derinlii çok önemlidir. Buna bal olarak kiiye özel tedavi program olan cerrahi lazer ilemi uygulanabilmektedir.

Akne iltihaplar ve izleri yok ediliyor

Birçok kii için büyük bir problem olan akneler eer iltihapl durumdaysa lazer uygulamas ile bu iltihap ortadan kaldrlabilmektedir. Yine akne izlerinde de özel lazer uygulamalar yaplabilmektedir. Bu tedavi yöntemi seans seans uygulanmaktadr. Genelde medikal tedavi ile lazerli akne tedavisini kombine uygulanmaktadr. Lazerle akne tedavisi ergenlik çandaki bir kiiye de rahatlkla uygulanabilmektedir. Herhangi bir yan etkisi yoktur.

Ana Sayfaya Git