Sıkılan sivilce iz bırakabiliyor !

Hamilelik ve menopoz gibi zamanlarda da hormonlar değişir ve cilt de tepki gösterir.Sivilceleri sıkmayın, ovalamayıni patlatmayın. Bunlar sivilcelerin artmasına ve iz kalmasına sebebiyet verebilir.Dermatoloji Uzmanı Dr.Ata Nejat Ertek hamilelikte sivilceler ilgili bilgiler verdi.

Haberler 10.12.2017 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sivilce sadece ergenlik dönemindeki kiileri etkilemiyor.Her ya grubunda görülebilen sivilceler özellikle erikinlerde ergenlik sivilcelerine göre daha da inatç oluyor. Üstelik bu durum ergenlik döneminde hiç sivilce problemi olmayan erikinler için son derece moral bozucu olabiliyor.

Gebelikte de bir takm hormonlarda artma görülmesini nedeniyle ve ciltte yalanma artndan dolay ciltte sivilcelenmeye veya var olan sivilcelerde artmaya sebep olabilir. Hamilelerde özellikle artan androjen hormonu ciltte sebase glandlar uyarr ve sebum artna neden olur bu da bakterilerin çoalmasn, inflamasyonu kolaylatrarak sivilce olumasna neden olabilir. Hamilelik döneminde sivilceler hafif, orta veya iddetli düzeyde görülebilir. Hamileliin sadece bir döneminde görülüp yok olabilir ya da gebeliin sonuna kadar çkmaya devam edebilir.

SIKILAN SVLCELER

Sivilceleri azaltmak için öneriler;

Yüzünüzü ellerinizle nazikçe günde 2 kere sabunla ya da temizleme ürünü ile ykayn.

Yüzünüzü ykadktan sonra havluyla nazikçe kurulayn.Eer ovalayarak kurlarsanz bu durum irritasyona neden olup ve sivilceyi arttrabilir.

Nemlendirici kullanyorsanz yasz olmasna dikkat edin.

Sivilceleri skmayn, ovalamayni patlatmayn. Bunlar sivilcelerin artmasna ve iz kalmasna sebebiyet verebilir.

Hamilelikte beslenmenize de dikkat edin..Baharatl,acl besinler sivilcelerin artmasna neden olabilir.

Sivilcelerinizin için akl bildiinize ürün kullanmayn.Bakm ürünü ile ilgili mutlaka bir uzmana dann ve ondan sonra alp kullann.çünkü baz ilaçlar,kremler ya da jeller gebelik srasnda bebeiniz açsndan zararl olabilir. Kadn doum uzmannz ve dermatoloji uzmannz size gebelik srasnda uygulayabileceiniz çözümler sunacaktr.

Ana Sayfaya Git