Simülasyonlar değil tecrübe önemli

KBB Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Denizhan Dizdar uyardı: “Doktorunuzu photoshop yeteneğine göre değil, yaptığı ameliyat ve referanslarına göre seçin. Burnunuzu bilgisayar programı değil, hekim yapacak!”

Haberler 30.07.2018 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Burun estetii için cerrah seçerken cerrahn simülasyon üzerinde yapt buruna m, yoksa ameliyat olmu hastalarnn burunlarna m bakarsnz? Doru seçimi yapabilmek için her zaman yaplm gerçek burunlara ve hastalara bakn, bilgisayarda yaplan tasarlanm burunlar size yanltmasn!

KulakBurunBoaz Sal ve Hastalklar Uzman Dr. Öretim Üyesi Denizhan Dizdar, bir burun ameliyat planlarken bilgisayar simülasyonlarna ihtiyaç olduunu ancak bu yazlmlarda gerçekletirilen burunlarn, her zaman gerçei yanstmadn belirtiyor. Dr. Denizhan Dizdar, konuyla ilgili u bilgileri veriyor:

PROGRAMLAR ARTIK CEBMZDE!

Teknolojinin gelimesi, hayatn her yönünde olduu gibi tabii ki tbb da etkiliyor. Sosyal medyann yeni iletiim yolu olduu, cep telefonlarnn günlük hayatn parças olarak hayatmzda yerini ald, eskiden hayal olan pek çok eyin günlük hayatn rutini olduu bu dönemde doktorlar da yeni gelimelere ayak uyduruyor. Eskiden ciddi bilgisayar gücü gerektiren uygulamalar artk elimizin altnda, eskiden masaüstü bilgisayarlarla yaptmz ilemleri cep telefonuyla yapabiliyoruz.

LEMLER MLM MLM HESAPLANIYOR

Doktorlar, teknolojik gelimeleri takip ediyor ve hastalarna daha iyi hizmet verebilmek için kullanyor diyen KBB Sal ve Hastalklar Uzman Dr. Öretim Üyesi Denizhan Dizdar, Bunun en çarpc örneklerinden biri burun estetii (veya tüm estetik operasyonlarda) kullanlan simülasyon programlar. Cerrahlar artk hastalaryla görüürken veya estetik ameliyat planlamas yaparken bu simülasyon programlarn kullanarak yaplacak ilemleri milim milim hesaplayabiliyor. Hastalarnn istekleri cerrahi snrlar içerisinde gerçekçi projeksiyonlar olarak sunulabiliyor diyor.

HER EY MÜMKÜN ZLENM VERYOR

Dr. Denizhan Dizdar, Bu durum ilk bata snrsz bir özgürlük ve her türlü sonucun mümkün olduu izlenimini verebilir ancak gerçek böyle deil diyerek de uyaryor: Sonuçta estetik ameliyatlarn öncesinde bu simülasyonlarn yaplmas, en azndan hastann beklentilerini doktorun anlayabilmesi açsndan çok önemli. Keke ameliyatlar yapmak da simülasyonlardaki kadar kolay olabilse... Sonuçta simülasyonda yaplan her deiimin cerrahi olarak bir karl ve bir limiti var. Bu yüzden bu simülasyonlar uzman doktorunuz eliinde yaplmaldr. Cerrah, yapt her deiikliin snrlarn ve sonuçlarn bilerek yaplabilecek en uygun burnu size gösterecektir. Yine unutmamak gerekiyor ki, burun estetii için cerrah seçiminde cerrahn simülasyonlarnda size vadettii burun deil, yapt gerçek burunlar ve daha önce ameliyat olmu hastalarnn referanslar doru seçimi yapmanza yardmc olacaktr.

Ana Sayfaya Git