Sırası gelen aşısını alır!

e-Nabız'da sırası gelen, grip aşısını eczaneden ücretsiz alabilecek

Haberler 01.01.2021 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm Eczac verenler Sendikas (TES) Genel Bakan Nurten Saydan, Geçmi yllarda, isteyen herkes grip as olabiliyordu, ancak u an e-Nabz sisteminden onay alan hastalar, aile hekimlerine gidip elektronik reçetelerini alarak, eczanelerden alarn temin edebilecekler. ifadelerini kulland.

TESden yaplan açklamada, mevsimsel olarak grip salgn döneminde olunduu ve yaklak 10 aydr da içinde bulunulan salgn nedeniyle grip alarna olan talebin artt belirtildi.

Salk Bakanlnca temin edilen grip alarna vatandalarn eczanelerden ücretsiz ulaabilecei aktarlan açklamada, grip as temin edecek vatandalarn önceden olduu gibi e-Nabz sisteminden durumlarn kontrol etmesi ve aile hekiminden yazdrdklar reçeteleriyle eczanelere bavurmas gerektii ifade edildi.

Tüm Eczac verenler Sendikas Genel Bakan Nurten Saydan da eczaclarn ücretsiz grip alarn sadece reçetem sistemi üzerinden karlayabileceklerini belirtti.

Saydan, Geçmi yllarda, isteyen herkes grip as olabiliyordu, ancak u an e-Nabz sisteminden onay alan hastalar aile hekimlerine gidip elektronik reçetelerini alarak, eczanelerden alarn temin edebilecekler. ifadelerini kulland.

Alamann her yl milyonlarca insann hayatn kurtaran en baarl, etkili ve düük maliyetli salk müdahalelerinden biri olduuna deinen Saydan, bugün dünyada hala a kartlnn bulunduunu, ancak Kovid-19da alamann hayat kurtardn vurgulad.

ECZACI MESLEK HAKKININ TANIMLANMASININ ÖNEML OLDUU BR KEZ DAHA ANLAILDI

Saydan, eczaclarn salgn sürecinde ücretsiz ekilde ve fedakarca halk sal için hizmet verdiine dikkati çekerek, unlar kaydetti:

Grip alarnda eczanelerimizin hiçbir kazanc bulunmad gibi ecza depolarndan eczanelerimize 1 kuru bedelle fatura edilmektedir. Yani eczaclar herhangi bir hizmet bedeli, meslek hakk almad gibi sembolik de olsa üste para ödüyorlar. Birinci basamak salk kuruluu olan eczanelerde verilen hizmet için eczac meslek hakknn tanmlanmasnn ne kadar önemli olduu, içinde bulunduumuz süreçte bir kez daha net bir ekilde anlald.

SIRANIN GELP GELMED E-NABIZ ÜZERNDEN TAKP EDLEBLECEK

Salk Bakanlnn dataca 600 bin grip asnn yetersiz olduunu belirten Saydan, Türkiyede yalnzca 65 ya üstü vatanda saysnn 7,5 milyon, kronik hastal olan ve grip asna birinci derecede ihtiyac olan vatanda saysnn ise 10 milyon olduunu ifade etti.

Saydan, unlar kaydetti:

TES olarak inanyoruz ki, Bakanlmz tarafndan getirilen grip as says kademeli olarak artrlacak, ilerleyen günlerde yeterli sayda a alm yaplarak riskli gruptaki vatandalarmzn hepsi de alanacaktr. Bu süreçte vatandalarmzn, e-Nabz sistemi üzerinden, a alma sralarnn gelip gelmediini sabrla takip etmelerini rica ediyoruz. Eczanelerimizin bu sistem dnda a getirme imkannn olmadn kamuoyunun bilgisine ve dikkatine sunarz.

Ana Sayfaya Git