Sırt ağrılarından kurtulmak için 5 etkili hareket

Ciddiye alınması gereken sırt ağrılarından düzenli egzersiz hareketleriyle kurtulabilirsiniz. İşte sırt ağrısı yaşamamanız için yapabileceğiniz 5 etkili hareket.

Haberler 21.11.2016 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ofiste bilgisayar banda geçirilen uzun saatler srt ve boyun arlarnn en büyük nedenlerinden. Duru bozukluklar, fazla arlk kaldrmak, yanl ve ani hareketler yapmak da srt arlarnn olumasndaki dier sebepler arasnda yer alyor. Ciddiye alnmas gereken srt arlarndan düzenli egzersiz hareketleriyle de kurtulabilirsiniz.

te srt arlarnz azaltacak 5 etkili hareket;

1. Öncelikle esneme hareketleri srt arlarn azaltmaya ve kaslar üzerindeki basky azaltrken güçlenme egzersizleri ise güçsüz olan kaslarnz güçlendirmeye ve arlar ortadan kaldrmaya yardm eder. Her yerde uygulayabileceiniz kolay hareketlerin banda bir tabla veya sehpaya dayanp kalçanz dar çkararak srtnz esnetmek geliyor. Hafif bir eim açs brakarak srt kaslarnz esnetip dorulabilirsiniz. Kaslarn gerilmesini ve daha esnek hale gelmesin salayan bu hareketle kendinizi öne ve arkaya doru itebilirsiniz. Egzersizi uygularken ani hareketler yapmaktan kaçnn.

Srt arlarndan kurtulmak için 5 etkili hareket

2. Yanlamasna srt üstü uzandnz yerde saa dönerek sol kolunuzu banzn altna koyup sol elinizle bacanz krn ve baldrnza doru çekin. En az 30-40 saniye boyunca pozisyonunuzu koruyarak dier bacaa geçebilirsiniz. Alt srt kaslarnz ve bel bölgeniz için bu egzersiz oldukça etkilidir.

3. Dizleriniz üzerinde dururken bir bacanz öne atarak ellerinizi bacanzn üzerinde tutun ve hafifçe esenmeye çaln. Bu pozisyonda en az 30 saniye kaln ve srt kaslarnz ile omuz kaslarnz olabildiince rahatlatn. Bu egzersiz ayrca düzgün bir postür kazanmanza da yardm edecek.

4. Yere srt üstü uzanarak sol bacanz krn ve sa bacanzn üstüne yerletirin. Altta kalan bacanz kendinize doru çekin ve en az 40 saniye boyunca pozisyonunuzu koruyun. Bir bacanzla hareketi tamamladktan sonra dier bacanzla hareketi tekrarlayn. Alt srt kaslarnz esneterek güçlendiren bu egzersizle srt arlarnzdan kolayca kurtulabilirsiniz.

5. Yere srt üstü uzann ve bacanz kalçadan dier bacanzn üzerine atn. Sa kolunuzu tam açyla yana doru atarak srt ve omuz kaslarnz esnetin. 25 saniye boyunca bu pozisyonu koruyarak dier bacak için ayn egzersizi uygulayn. Tüm srt kaslarn çaltran bu egzersizle bel ve srt arlarnzn önüne geçebilirsiniz.

Ana Sayfaya Git