Şişkinlik nasıl geçer?

Şişkinlik fazla gaz üretimi ve sindirim sistemindeki bozulmalardan dolayı oluşur. Bu bozulmalar sağlınıza zarar verir ve karnınızı daha büyük gösterebilir. İşte şişkinlik sorunlarınızı azaltabilecek bazı öneriler...

Haberler 25.03.2018 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yemeklerde doyduunuzu hissettiiniz anda yemeye devam etmeyin. Bir öünde çok fazla yemek tüketirseniz mideniz bunu sindirmekte zorlanr. Bunu önlemek için daha küçük porsiyonlar tüketin. Gerekirse ara öünler yaparak bu dengeyi salayn. Yemeklerde arya kaçmak ikinlik yaratabilir. Bu da size rahatszlk verecektir.

Besin alerjisine dikkat edin

Alerjiniz olan gdalar tüketirseniz bu size fazla gaz üretimi ve ikinlik gibi sorunlarla geri dönebilir.

Laktoz intolerans, ikinlik dhil birçok sindirim sorununa sebep olur. Süt içerisinde laktoz barndrr, bu yüzden süt tüketimine dikkat edilmelidir. Ayn ekilde fruktoz intolerans da ikinlie neden olabilir.

Gaz ve ikinlik yumurta alerjisinde yaygn görülen belirtilerdir. Ayrca birçok kiinin budaya ve glütene alerjisi vardr. Bu, ikinlik dhil sindirim üzerinde çeitli olumsuz etkilere yol açabilir.

Lifli gdalar tüketirken dikkatli olun

Lifli gdalarn sala birçok faydas vardr. Ancak baz yüksek lifli gdalar fazla gaz üretimine sebep olabilir. Fasulye ve mercimek gibi yüksek lifli gdalar tüketirken dikkatli olun. Hangi yiyeceklerin ikinlie sebep olduunu anlamak için bir gda günlüü tutmaya çaln.

Probiyotik takviyesi aln

Probiyotik takviyelerinin sala birçok faydas vardr. Bu yüzden bu yöntemi denemek oldukça yararl olacaktr. Takviyelerin etkisini göstermesi biraz zaman alabilir bu nedenle sabrl olmalsnz.

Gazl içeceklerden uzak durun

Sindirim sisteminde iki gaz kayna vardr. Biri, barsaktaki bakteriler tarafndan üretilen gaz, dieri de yediiniz veya içtiiniz zaman yutulan hava veya gazdr. Burada en büyük suçlu gazl içeceklerdir (soda veya gazl içecekler). Ne olursa olsun gazl içeceklerden uzak durmaya çaln. Aksi takdirde ikinlik hissi kaçnlmaz olur.

Uzmana dann

Eer ikinliiniz hl devam ediyorsa baka bir salk probleminden kaynaklanyor olabilir. Sindirim sisteminizi etkileyen sorunlar baka hastalklarn habercisi nitelii tayacandan, bu tür sorunlarda bir doktora dann. Ancak birçok durumda ikinlik hayatnzda yapacanz basit deiiklerle azaltlabilir. Önemli olan salkl ve dengeli beslenmeyi ihmal etmemektir.

Ana Sayfaya Git