Sivilce, leke ve yaralardan kurtulmak mümkün

Estetik alanındaki gelişmelerin her geçen gün arttığını ve son günlerde “Altın İğne”nin en çok konuşulan cilt gençleştirme yöntemlerinden biri olduğunu belirten Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Akın, “Güvenli bir anti-aging yöntemi olan ‘Altın İğne’nin hedefi, cildin esnekliğini ve pürüzsüz görünümünü sağlayan kolajeni tetikleyerek, cildi yeniden genç ve canlı görünümüne kavuşturmak.” açıklamasında bulundu.

Haberler 07.06.2019 - 12:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nurdan AAR

DYARBAKIR-Tp teknolojilerindeki gelimeler her geçen gün daha konforlu tedavi yöntemlerinin ortaya çkmasn salyor. Cilde gençlik alayan altn ine uygulamasnn (Fraksiyonel Multipolar neli Radyofrekans) özellikle ince krklklarn azaltlmasnda, sivilce (akne) ya da yara izleri gibi cilt sorunlarnn çözülüp cildin sklatrlmasnda sklkla kullanlmaya balanan bir yöntem olduunu söyleyen Deri Hastalklar Uzman Dr. Figen Akn, Özellikle k mevsiminden yorgun çkan ciltler için ideal bir tazeleme frsat olabilir. Radyofrekans cihaznn ucundaki balkta yer alan inelerde altnn tercih edilmesinin iki nedeni var. Birincisi paslanmaz özelliinin bulunmas, ikincisi ise sy iyi ileten bir metal olmas dedi.

Etkisi 2-6 ayda görülüyor

Radyofrekans tekniinin titreimli radyo dalgalarnn su molekülleri ile etkilemesi sonucu ortaya çkan enerjinin, sya dönümesi esasna dayanan bir cilt gençletirme yöntemi olduunu anlatan Deri Hastalklar Uzman Dr. Figen Akn, Özel olarak tasarlanan RF cihaznn altn ineli bal, uygulanacak cilt yüzeyine temas ettirildiinde ineler de mikro delikler oluturarak cilt altna iniyor. Bundan sonrasnda da ine ucundan cilt altna gönderilen RF ile kolajen ve elastin üretimi tetiklenmi oluyor eklinde konutu. Uygulamann 30 dakika sürdüünü ve seans aralnn 3 hafta aralnda olduunu belirten Dr. Figen Akn, Krklk ve cilt kalitesinin artmasna yönelik uygulamalarda etkinin görülebilmesi için, 3-4 hafta aralklarla 2-3 seans, yara ve sivilce izlerinin giderilmesi için daha fazla uygulama gerekir. Etkisini 2-6 ayda görmek mümkün dedi.

Uygulamadan 1 ay önce botoks, dolgu yaplmam olmal

Uygulama öncesinde dikkat edilmesi gereken birkaç husus olduuna deinen Dr. Akn, Tedavinin bir hafta öncesi ve sonras kan sulandrc ilaçlar, ar kesicilerin kesilmeli, iki ay öncesinde sistemik isotretinoin tedavisi sonlandrlm olmal, tedavi edilecek alana son üç ay içinde zmpara yöntemi, derin kimyasal peeling, lazer, radyofrekans gibi ilemler uygulanmam olmal, tedavi edilecek alana son bir ay içinde Botox, dolgu ve ya enjeksiyonu gibi uygulamalar yaplmam olmal ve tedavi edilecek alanda dövme veya kalc makyaj olmamal uyarsnda bulundu.

Altn ine yönteminin kullanm alanlar:

Cilt gözeneklerinin sklatrlmas

Cildin sklatrlmas, cilt kalitesinin artrlmas

Ciltteki ince krklklarn giderilmesi

Yara izi, ameliyat yeri izlerinin tedavisi

Sivilce tedavisi

Sivilce izlerinin giderilmesi

Gebelik ve kilo alp vermeyle oluan cilt çatlaklarnn giderilmesi

Leke tedavisi

Altn ine yönteminin uygulanamayaca kiiler:

Vücudunda metal protezi veya kalp pili olanlar

Otoimmün hastal olanlar (SLE gibi)

Radyoterapi tedavisi altnda olanlar

Kolajen vasküler hastal olanlar (Skleroderma gibi)

Uygulama bölgesinde yara veya dermatiti (uçuk, psoriasis gibi) olanlar

Gebeler ve emziren anneler

Aktif kanser tedavisi gören hastalar

Tedavi edilecek alana son üç ay içinde cerrahi müdahale (yüz germe veya gözkapa cerrahisi) uygulanm hastalar

Keloid gibi kötü yara iyileme öyküsü olan hastalar

Cildi çok ince, ar kuru olan ve ya dokusunun iyi olmad hastalar

Ana Sayfaya Git