Sivilceye davet çıkaran 4 yiyecek

Sivilcelerin bazı hormonlar, kullanılması gerekli olan ilaçlar ve yanlış makyaj malzemeleri kullanmak gibi pek çok olağan şüphelisi vardır. Sivilce oluşumunun genelde bunların hangisinden kaynaklandığını tespit etmek çoğu zaman zor olsa da bu durumu kontrol altına almanın yolları vardır. Bu yollardan biri de yiyip içtiklerine dikkat etmektir.

Haberler 31.07.2017 - 08:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu konuda aratrma yapan birçok uzman baz yiyeceklerin sivilce oluumuna davetiye çkardn, üstelik çou kiinin de bu durumun farknda olmadn söylüyor. Bunun önüne geçmek için bu gdalar bir süre boyunca yeme düzeninden çkarp, o srada sivilcelerle oynamayp, kullanlan nemlendiricilerle sivilcelerin durumunu izlemek gerekiyor. Eer siz de aadaki besinleri çok tüketiyorsanz bunu mutlaka denemelisiniz.

TUZ

Tuz sivilce oluumu için oldukça risk tayan bir yiyecektir. çünkü çok fazla sodyum alm cildinizi kurutur ve ayrca teninizde imelere neden olabilir. Bu durumda sivilceli bir cildin iyileebilmesi için en son ihtiyac olan eydir. Bu nedenle bir süre tuzu hayatnzdan çkararak sivilcelerinizin durumunu gözlemleyebilirsiniz. Bu süre içerisinde konserve yiyecekler ve abur cuburlardaki gizli tuza da dikkat etmelisiniz.

EKMEK VE RAFNE TAHILLAR

Ekmek ve rafine tahllar maalesef birçok hastalk için sknt yaratan gdalardan. Bu hastalklarn içinde sivilceler de bulunuyor. Rafine olan tahllar glisemik indeksi yükseltir ve kan ekeri seviyesini arttrarak sivilcelere neden olan insulin hormonunun tam anlamyla bir patlama yaamasna neden olur. Bu nedenle esmer ekmekleri ve hormon seviyesini düzenleyen ve B vitamin açsndan zengin olan kahverengi pirinç gibi tahllar tercih etmelisiniz.

SÜT

Süt, içeriinde baz insanlar için sivilcelerin olumasna neden olan baz hormonlar bulundurur. Bu nedenle hayvansal süt yerine, cildiniz için mükemmel olan antioksidanlar ve günlük E vitamininin yüzde 50sini içeren badem sütünü deneyebilirsiniz. Badem sütü hem yararl hem de hafif bir tercih olacaktr.

ALKOLLÜ çECEKLER

Alkol tüketmek cildinizin kurumasna yol açar, krklklar arttrr ve sivilcelerinizin iyilemesini engeller. Hele bir de bu alkolün içerisinde dhil edilen tatlandrclar ve meyve sular sivilceleriniz için gerçek anlamda bir kbustur. Bu nedenle eer alkol alacaksanz fazla kark olmayan türleri tercih etmelisiniz.

Ana Sayfaya Git