Şizofreni bağışıklık sistemi hastalığı olabilir

Şizofreninin bir bağışıklık sistemi hastalığı olduğuna dair buluntuların ışığında, şizofreni hastalığını tedavi etmek için iki yıllık bir tedavi deneyi başlıyor.

Haberler 05.11.2017 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ngiliz bilim adamlar, izofreni hastaln tedavi etmek için yeni bir yöntem gelitirdi. izofreninin baklk sistemi hastal olduuna dair elde ettikleri kantlarla bilim insanlar, multipl skleroz (MS) hastaln tedavi etmek için kullandklar ilaçlarn aynsyla, iki yllk bir tedavi süreci balatyor.

Yeni tedavi yöntemine göre iki yl boyunca 30 izofreni hastasna her ay MS hastaln tedavi etmek için kullanlan antikor temelli ilaçlar verilecek. Bilim insanlar bu tedavi yöntemiyle izofreninin asl köklerini iyiletirmeyi umuyor.

BAIIKLIK SSTEM

MRC Londra Tp Bilimleri Enstitüsü moleküler psikiyatrisi ve güney Londradaki Maudsley Hastanesi danman psikiyatrisi Oliver Howes, hastaln tedavisi için 10 yldan uzun bir süredir çaltn söyledi. Howesun ekibi, beyindeki anormal aktivitelerin baklk sistemiyle balantl olduuna dair kant bulan dünya çapndaki birkaç ekipten biri olarak saylyor.

Konuyla ilgili Howes, Geçmite, bedenin ve zihnin ayr olduunu düünürdük fakat bu artk doru deil. Beden ve zihin sürekli olarak etkileim içinde ve baklk sistemi de bir istisna deil. Bu durum, akl salna olan bak açmz deitirmekle ilgili. u anki ilaçlarn hepsi 1950lerin teknolojisine ait ve hala ayn görevi yapyorlar. laçlar, yalnzca hastaln hayali ksmn hedef alabiliyor dedi.

Howes ve ekibinin baklk sistemi hastalklarn tedavi etmek için kullanlan ilaçlarla tedavi etmeyi umduklar yeni deney sürecinin ilk hastas belli oldu. 33 yandaki Leopold Fotsoya, on yl önce Kamerondan Londraya tandktan sonra izofreni tans konuldu. Fotsonun ilk tedavisi Perembe günü Kings College Hastanesinde gerçekleti. Böylece, ilk kez bir hastaln biyolojisi ve tedavisi için bir deney süreci balad.

Ana Sayfaya Git