Soğuk hava kalbe zararlı değildir!

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Hakan Poyrazoğlu, 'Soğuk hava kalbe zararlıdır' anlayışının çok doğru olmadığını söyledi.

Haberler 14.12.2016 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Doç.Dr. Poyrazolu, kalp sal açsndan nemin souktan daha tehlikeli olduunu, önlem alnd takdirde normal koullarda souk havann insan sal açsndan risk yaratmadn vurgulad. Nemli iklimde yaayanlarn daha çok sorunla karlatn ifade eden Doç.Dr. Hakan Poyrazolu, Ama gece yatacak ve barnacak yeri olmayanlar elbette souk hava olumsuz etkiler. Ar soukta gece yars darda kalrsanz mutlaka bunun yarataca sorunlar olur dedi.

NEM OLUMSUZ ETKLYOR

Nemin insan salna olumsuz etkisinin bulunduunu belirten Doç Dr. Poyrazolu, öyle devam etti:

çocukluktan itibaren yaanan romatizmal hastalk ileride kalp saln olumsuz etkiler. Nemli ortamlarda romatizma, sz gibi rahatszlklarn olmasnn nedeni budur. Kalp salnn korunmas için genetik açdan sorun yaamamak önemli. Genetik sorun olmad zaman çevresel faktörler, beslenme biçimi ve spor alkanl çok önem tar. Spor yapmazsanz ne kadar çok yemenize, diyetinize dikkat etseniz de çok anlam olmayabilir. nsann yemesine içmesine dikkat etmesi, spor yapmas yaam süresini uzatr.

Ana Sayfaya Git