Soğuk Hava Prostatı Tetikliyor

Erkeklerin yaşam kalitesini olumsuz yönden etkileyen prostatın en sık görülen rahatsızlığı prostat büyümesi.

Haberler 25.11.2017 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üroloji Uzman Prof. Dr. Muammer Kendirci souk havalarn prostat tetiklediini vurgulayarak dikkat edilmesi gereken püf noktalar açklad. Prof. Dr. Muammer Kendirci Souktan mümkün olduunca kaçnn. drarnz çok fazla bekletmeyin, uygun ortam varsa çok fazla skmay beklemeden idrarnz boaltn. çay, kahve gibi kafeinli içecekleri özellikle akam saatlerinde snrlayn dedi.

YAAM KALTESN ETKLYOR

Erkekler fark etmese de 35li yalardan itibaren prostat büyümeye balyor. Hemen hemen her erkekte prostat büyümesi olmasna ramen, idrar yapma alkanlnda bozulma herkeste olmayabilir. Olaan idrar yapma alkanlnda, tutarl deiiklikler ortaya çktnda prostat büyümesi akla gelmelidir. drara sk çkma, gece idrara kalkma, idrar yaparken sz-yanma, idrar hemen balatamama, idrarn kesik-kesik gelmesi, incelmesi, saçlmas, idrar boaltma süresinin uzamas, birden idrara skma, bazen yetimekte zorlanma gibi yaknmalar olanlarda prostat büyümesi deerlendirilmelidir. drar alkanlndaki bu tür bozulmalar erkeklerin yaam kalitesini etkilemektedir.

SOUK HAVA PROSTATI TETKLYOR

Prostat büyümesi olan erkeklerin k mevsiminde yaknmalar artar. çünkü vücutta souktan en çok etkilenen organlarn banda prostat gelir. Soua maruz kalma durumunda idrar yaknmalarnda akut kötülemeler beklenebilir. Prostat büyümesi olan erkekler, özellikle k döneminde baz tedbirler alarak idrar ikayetlerini kontrol altna alabilirler.

Prostat Büyümeniz Varsa

htiyacnz kadar su için.

Tüketeceiniz suyu zamana yay bir seferde çok miktarlar yerine, aralkl ve makul miktarlar tüketin.

Özellikle akam saatlerinde olmak üzere alkolü snrlayn.

Düzenli fiziksel egzersiz yapn.

Yatmadan 2 saat öncesinde su içmeyi brakn.

Stresinizi azaltacak uralara daha fazla zaman ayrn.

Souk algnl ilaçlar idrar yaknmalarn artrabilir; doktora danmadan kullanmayn.

Ana Sayfaya Git