Sokakta satılan saatler 'kanser' saçıyor

Serdar Kavruk, sokaklarda satılan kalitesiz ve ucuz saatlerin tehlike saçtığını belirterek vatandaşları uyararak, "Bu tür saatler cilt kanserine dahi yol açabilir" dedi.

Haberler 04.12.2017 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sokaklarda iportaclar tarafndan satlan ucuz ve kalitesiz saatler vatandalarn sal açsndan önemli risk oluturuyor. Maazaya göre fiyat daha uygun olduu için birçok vatanda tarafndan tercih edilen ucuz saatler, bir çok hastala neden olabilecei gibi kansere de davetiye çkartyor. Serdar ve Enver kardeler vatandalar bu tür saatlere kar uyard.

SOKAKTA SATILAN SAATLER

Ucuz saatlerdeki kanser tehlikesine dikkat çeken Serdar Kavruk, çinde üretilerek ülkemize sokulan ucuz ve kalitesiz ürünlerin hemen hemen hepsinde insan salna zararl maddeler bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de hemen hemen her yerde satlan ve insan saln tehdit eden saatlerdir. Bir çounun nikel çözülme oranlar standartlara göre çok yüksek ölçümleniyor. Ucuz saatlerde kullanlan metaller, terleme ve tuzlanmann etkisi ile vücudumuza nüfus ediyor. Vücuda giren bu zararl kimyasallar da vücudumuzda yaylarak kansere neden oluyor dedi.

Vatandalarn saat alverilerinde de en az gda alverileri kadar titiz davranmalarn isteyen Kavruk, Vatandalarmz saat alverilerini bildikleri ve güvendikleri yerlerden yapsnlar. Saat alrken evlerine bir gda maddesi alr gibi dikkat etsinler. Salklarn düünüyorlarsa her köe banda bulunan sokak satclarndan asla saat alp kollarna takmasnlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git