Sömestr tatili hastalıkla geçmesin

HASTALIKTAN uzak bir sömestr tatili geçirebilmek için alınması gereken önlemler hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Kristel Paola Ramirez, “Alışveriş merkezleri ve benzeri kapalı alanların yanı sıra, kalabalık toplu taşıma araçlarının da bakteri ve virüs yayılımı bakımından elverişli ortamlar olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Ramirez, “Karne tatilinde çocuğunuzu hasta olmaması için kapalı alanlardan uzak tutun” dedi.

Haberler 26.01.2018 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hastalklardan korunma yollarn sralayan Yrd. Doç. Dr. Ramirez, çocuklarn alarn zamannda olmalarnn önemli olduunu ve senelik grip as yaptrmann etkili bir korunma yolu olarak önerilebileceini söyleyerek öyle konutu:

Eller genellikle sabun ve su kullanarak ykanmaldr. Bulunduunuz ortamda sabun ve su yoksa, en az yüzde 60 alkol oran olan bir el antiseptii kullanabilirsiniz. El antiseptikleri, kusma ve ishale neden olan baz mikrop ve virüslerin yok edilmesinde veya etkisiz hale getirilmesinde su ve sabun kadar etkili deildir. Ayrca, bulunduunuz ortamdaki yüzeylerin kirli ellerle dokunulan oyuncaklar, kitaplar, cep telefonlar gibi nesnelerin dezenfekte edilmesini öneririm. Kendinizi, ailenizi ve çevrenizdeki dier insanlar hastalklardan korumann bir yolu da, özellikle kendiniz veya çocuunuz ate, öksürük gibi hastalk semptomlar gösteriyorsa, evde kalmay tercih etmektir. Avrupa-Amerika Hastalk Önleme ve Kontrol Merkezleri acil tbbi durumlar dnda ateiniz düene kadar en az 24 saat boyunca evde kalarak istirahat edilmesini öneriyor.

VRÜSLER BULAICI

Kzamk, grip, souk algnl, nezle ve parainfluenza gibi virus hastalklarnn, birebir temas, solunum yollar ve kirli ellerle burun ve aza dokunulmas yoluyla bulatn vurgulayanYrd. Doç. Dr. Ramirez:

K aylarnda görülen, bebeklerde ve yallarda ciddi salk sorunlarna ve enfeksiyonlara yol açan virüslere örnek olarak nfluenza (Grip) ve RespiratuarSinsityal Virüs (RSV) gösterilebilir. Norovirus, her ne kadar yln herhangi bir döneminde ortaya çkabiliyor olsa da, daha çok k aylarnda ve kalabalk ortamlarda rastlanan bir virüstür dedi.

Ailelerin AVM içinde terleyen çocuklarn souk havaya nasl çkarmas gerektii hakknda tavsiyede bulunan Yrd. Doç. Dr. Ramirez,Yenidoan ve bebeklerin ar scaa maruz braklmadan scak tutulmas gerekli. Aileler bebei kat kat giydirmelidir. Böylelikle darda üümezler ve scak bir ortama girildiinde bebein ar scaklamasn önlemek için üst üste giydirdiiniz kyafetlerden bazlarn çkartabilirsiniz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git