Son Dakika! Koronavirüs aşısı Ekim ayında dağıtılabilecek

Ve nihayetinde koronavirüs aşısı bulundu ve Ekim ayında dağıtılabileceği öngörülüyor.

Haberler 24.06.2020 - 23:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyada yeni tip corona virüs (Covid-19) kaynakl ölümler 480 bini aarken, ngilterede a çalmalarnn merkezinde olan Oxford Üniversitesinden umutlandran bir haber geldi. Ann Ekim aynda datlabilecei öngörülüyor.

Dünyada yeni tip corona virüs (Covid-19) kaynakl ölümler 480 bini aarken, ngilterede a çalmalarnn merkezinde olan Oxford Üniversitesinden umutlandran bir haber geldi. u anda insan denemelerinin üçüncü aamasnda olan ann corona virüse kar daha güçlü antikor üretilmesi için MMR (Kzamk, kabakulak, kzamk) asna benzer bir biçimde iki doz halinde uygulanabilecei açkland. Öte yandan, ann Ekim aynda datlabilecei öngörülüyor.

K AYRI DOZDA DAHA GÜçLÜ BAIIKLIK TEPKS

Dünya Salk Örgütünün (DSÖ) son yapt açklamaya göre, 200ün üzerinde ülkede ve bölgede 9 milyon 300 bini akn kiiyi enfekte eden yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisine karn küresel çapta 135 a gelitiriliyor. Bu alardan 8i ise insan deneyleri aamasnda bulunuyor. ngilterede Oxford Üniversitesinin gelitirdii corona virüs ana ilikin yeni bir gelime kaydedildi. Aratrmaclar ann iki ayr doz olarak uygulandna virüse kar çok daha güçlü bir baklk tepkisi gelitiini açklad.

Bilim insanlar, domuzlar üzerinde ay iki aamal olarak denedi. Öncü ad verilen ilk allama iki ay önce gerçekleti. 28 gün sonra yeniden alanan domuzlarn ürettii antikor düzeylerinin çok daha fazla yükseldii belirtildi. çalmay geçekletiren Profesör Simon Graham, domuzlarn insanlara benzer bir metabolik hza ve antikor tepkisine sahip olduunu belirterek, insanlarda da benzer bir sonuç almay umduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git