Son kiloları vermek imkansız değil

Uzman diyetisyen Fadime Özgök Şenses, diyet yapanların vermek istediği son kilolar için sabırlı olmaları gerektiğini söyledi.

Haberler 25.04.2017 - 07:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fadime Özgök enses, Bu kilolarla ba edebilmenin en etkili yolu kesinlikle sabrl olmaktr. Bunun nedeni kilomuz fazla iken vücudumuzun bu fazla kiloyu tamak için daha fazla enerji harcamasndan kaynaklanr. Yani fazla kiloya bal metabolizmamz daha hzl çalr. Bu demek oluyor ki kilo verdikçe metabolizma çalma hz da yavalar. deale yaklatkça vücut daha korumac davranr dedi.

SON 3 KLOYU VERMENN PUçLARI

Özellikle son 3 kilonun verilmesi için ipuçlar veren enses öyle devam etti:

Her gün sabah aç karnna 1 bardak su içerek güne balamaya devam etmelisiniz. Gün boyunca 1.5-2 litre su tüketilmeli. Kahvalt günün en önemli öünü. Kahvaltsz güne balamamaldr. Metabolizmay hzlandrmann en iyi yolu, protein içeren bir kahvalt ile güne balamak süt, yumurta, peynir, en iyi tercihlerdir. Lifli gdalar metabolizmay hzlandrr. Az su içilirse alnan lifin etkisi az görülür.

Bir öün salata eklinde tercih edilmeli. Salata içinde et, tavuk veya balk gibi protein kaynaklarnn zgara olmas tercih edilmeli. Kuru bakliyatlar da salata gibi kullanlabilir. Darda yemek yememeye dikkat edilmelidir. Özellikle soslu, yal gdalar kalori almn arttracaktr. Tüketilecek gdalar daha çok halama veya zgara tarznda olmaldr. Öünlerde pilav- makarna tercih etmek porsiyon kontrolünü zorlatrabilir. Bu nedenle öle-akam yemeinde daha çok tam buday ekmei tercih edilmeli.

ARA ÖÜN çOK ÖNEML

Kilo vermek isteyenlerin mutlaka ara öün tüketmeleri gerektiine dikkat çeken enses sözlerini öyle sürdürdü:

Ara öün art. Sabah-öle aras en çabuk geçen saatler. Bu saatlerde ihtiyaç duyulmuyorsa ara öün yerine yeil çay gibi metabolizmay hzlandran içecekler alnabilir. Ancak eker kullanlmamaldr. Öleden sonra veya akam yemei sonras ara öün olmazsa olmaz. Öleden sonra bir bardak ayran veya sütle metabolizmanz hzlandr. Yanna meyve veya kepekli brokoli tüketmek akam yemeinde yar aç yar tok olman salar. Akam yemeinden sonraki ara öüne dikkat edilmeli. Genellikle tercih edilen meyvelerde arya kaçmamaldr

Süt ve süt ürünlerinin kilo vermeye katks vardr. Özellikle kefir içindeki probiyotikler, barsaklarn çalmasna da yardm eder ve metabolizmay hzlandrr. Kefiri beslenmeye dahil etmek çok önemlidir. Sporu hayattan çkarmamak gerekir. deal kiloya gelinse da spor braklmamaldr. Haftada en az 150 dakika yürüyü yapmak metabolizmay hzlandracaktr.

Ana Sayfaya Git