Sosyal medyada satılan sağlık ve güzellik ürünlerine dikkat

Sosyal medya platformlarında fenomenler tarafından tanıtılan sağlık ürünlerinin insan sağlığına zararlı olabileceğini ve uzak durulması gerektiğini belirten Güzellik Uzmanı Seda Ozen, "Sosyal medyada çok etkiliymiş gibi gösterilen güzellik ve sağlık ürünleri, olumsuz yönde cildinize zarar verebilir" dedi.

Haberler 05.10.2021 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son zamanlarda Türkiyede popüler olan birkaç sosyal medya uygulamasnda satlan güzellik ve salk ürünlerini hakknda uyarlarda bulunan Seda Ozen, Türkiyede sosyal medya kullanmnn artmasyla yeni ve geni bir reklam pazarnn olutuunu ifade etti. Ozen, bu reklam pazarnda art niyetli firmalarnda yer aldn belirtti. Son zamanlarda popüler olarak kullanlan sosyal medya uygulamalarnda skça salk ve güzellik ürünlerinin tantld dile getiren Ozen, çou ürünün faydal olduunu fakat bu ürünlerin yan sra insan saln tehlikeye atan ürünlerin de tantmlarda yer aldn vurgulad.

ETKL GÖSTERLP UCUZ FYATTAN SATILIYOR

Art niyetli firmalara ait ürünlerin fenomenler tarafndan tantlarak tüketicilerin yanltldn ifade eden Ozen Ne yazk ki sosyal medya kullanclar, her geçen gün yeni ve pratik ürünler aramaya devam ediyor. Bu ürünler genellikle salk ve güzellik üzerine olan ürünler oluyor. Kullanclarn bulduu ve izledii ürünler genellikle uygulama aamasnda ie yaryormu gibi görünüyor ve alc ikna ediliyor. Ürünün sat linkine yönlendirilen kullanclar, ürünün fiyatnn ucuz olmas üzerine hemen satn alma giriiminde bulunuyorlar. Söz konusu ürünü deneyen kullanc, izledii tantm videolarndaki gibi etki alamaynca durumu fark ediyor. Burada zarar sadece kiinin cebinden çkmyor. Ayrca haftalarca veya aylarca kullanlan ürünün içeriindeki maddeler kiinin özellikle cildine zarar verebiliyor diye konutu.

SAç VE CLT ÜRÜNLER EN çOK SATILAN ÜRÜNLER ARASINDA

çou kullancnn özellikle salkl saçlar ve pürüzsüz bir cilt istediini belirten Ozen, Saç ve cilt bakmna büyük bir hassasiyet duyan kiiler, gördükleri ve etkili olduuna inandklar ürünler nedeniyle büyük bir hayal krklna uruyor. Daha da önemlisi kullanlan ürün kiinin saçlarna ve cildine zarar verebiliyor. Bu yüzden biz güzellik uzmanlar olarak bu konuda birçok kez uyarda bulunuyoruz. Satlan her ürünün kötü olduunu söylemiyoruz tabi ki ama insanlarn arzularn kullanan art niyetli firmalar var ve bu tip durumlarda sonuç hep hüsranla sonuçlanyor. Her ürün kötü olmasa da sosyal medyada satlan ürünlere itibar edilmemelidir diye konutu.

ÜRÜNÜ TANITAN FENOMENLER ZARAR GÖRDÜ

Söz konusu ürünleri kullanan birçok fenomenin zarar gördüünü ifade eden Ozen, Dünya gündemine gelen birçok kadn ve erkek sosyal medya fenomeni vard. Salksz bir ekilde hazrlanm saç boyas kullanan bir fenomenin surat tamamen iti ve iyilemesi yaklak 15 20 gün sürdü. Pratik bir ekilde yüzüne çil makyaj yapmak isteyen baka bir fenomen denedii pratik ürün nedeniyle yüzünde birkaç aylk kalc yaralar olutu ve markay dava etti. Daha parlak saçlar için pratik ve ucuz ampuan deneyen baka bir fenomenin ise saçlarnda dökülmeler yaand. Kalarn kaybedenler, alerji olanlar ve daha pek çok salk sorunu yaayan bildiimiz ya da bilmediimiz insan var ifadelerini kulland.

ALACAINIZ ÜRÜNÜ ARATIRIN

Güzellik Uzman Seda Ozen, alnacak olan salk ve güzellik ürününde vatandalarn nelere dikkat edecei yönünde de bilgi verdi. Ozen, Öncelikle bir ürünü alacamz zaman, tek bir yerden bakmamalyz, ürün hakknda yaplan her yorum dikkate alnmaldr. Örnein, bir saç ürünü alacaksnz ve söz konusu ürünü kullandnz da saçnzn 5 günde 10 santimetre uzad söyleniyor. Bunu bilimsel anlamda da aratrmalyz, bir saçn 5 günde uzayabilmesi mümkün mü diye düünmek gerekir. Son olarak ürünü incelerken yldzlama sistemine dikkat etmekte fayda var. Bu yüzden 5 yldzl yorumlara öncelik vermeyin. Öncelikle 1 yldzl yorumlar okuyun ve daha sonra 3-4 yldzl yorumlar okuyun. çok fazla 3-4 yldz alan bir ürün daha güvenilir bir üründür. çok fazla 1 yldz aldysa o ürünü almaktan çekinin. Ayrca markalar, kiilere ürünleri aldrtyor ve 5 yldz vermelerini söylüyor. Bu yüzden 5 yldzlarn hepsine inanmamak gerekiyor. Analizlerime göre en iyi yöntem 3-4 yldzl yorumlara odaklanmak ve 1 yldzl yorum verenlerin neden 1 yldz verdiine dikkat etmek diye konutu.

Ana Sayfaya Git