Spordan sonra en az 500 ml. süt içilmeli

Sporcuların performansını etkileyen temel faktörlerin başında genetik yapı, uygun antrenman ve beslenme alışkanlıkları geliyor. Uzmanlar, spor sonrası kaybedilen protein, mineral ve vitaminlerin kazanılması için günde en az 500 ml. süt içilmesi gerektiği uyarısı yapıyor.

Haberler 12.10.2017 - 08:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzmanlar, spor sonras beslenmede, kaybedilen vitamin ve mineralleri yerine koyacak, içerdii karbonhidrat ile enerjiyi yükseltecek, kas dokusunun onarlmas ve gelitirilmesi için gerekli proteini içeren sütün tüketilmesi gerektiini belirtiyor.

Sporcularn salkl olmalar ve optimal performansa ulamalar için içecek tüketiminin çok önemli olduunu belirten Beslenme ve Diyetetik Uzman Prof. Dr. Neriman nanç Sütün içerisinde, süt proteini olarak bilinen Kazein (%80) ve peynir alt suyu olarak bilinen Whey (%20) bulunmaktadr. Bu proteinlerin sindirimi ve emilimi çok yavatr. Bu da bu proteinlerin daha yava sindirilip emilmesi ile kandaki aminoasit konsantrasyonunun uzun süreli yükselmesini salar. Sütte bulunan proteinler, kaslarda yakt olarak kullanlan ve protein sentezinde görev alan dall zincirli aminoasitleri yüksek miktarda içerir. Bu nedenle sporcular için en uygun içeceklerden birisi süttür dedi.

SÜT çLMEL

nanç, Süt, kuvvet ve dayankllk egzersizlerinden sonra toparlanmay artrmas nedeniyle, egzersiz sonras için etkin bir içecektir. Yaplan egzersizin çeidine, süresine ve egzersiz yapann cinsiyetine göre önerilen süt tüketiminin deiiklik göstermesi gerekse de egzersiz sonras en az 500 ml. süt önerilmektedir. Ayrca süt tüm besin öelerini içerdii için spor sonrasnda kaybedilen vitamin ve mineralleri yerine koymaya yardmcdr. Bu nedenle sporcularn yeterli ve dengeli beslenme düzenleri içerisinde günde 2-3 su barda süt yer almaldr dedi.

Ana Sayfaya Git