STRES ÇABUK YAŞLANDIRIYOR !

Cilt yaşlanması diğer organlardan farklıdır. Cilt sadece içten değil, dıştan da yaşlanır ve estetik açıdan da kişileri olumsuz yönde etkiler.Stres'de cilt yaşlanması da bir faktördür.Plastik,Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Onur Gökdemir konu ile ilgili bilgiler verdi.

Haberler 08.07.2018 - 12:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüz,yalanma belirtilerini ortaya koyan en önemli ksmdr.Yüzdeki yumuak dokular ilerleyen yala birlikte kemiklerin üzerinden sarkmaya balayarak yüz bölgesindeki krklar, kvrmlar oluturmaya balar.Ayrca alnda derin çizgilerle az etrafndaki smokers lines dediimiz dik çizgilerle yalanmann belirtilerini en acmasz ekilde kendini gösterir.Yala beraber ciltteki kollajen ve elastin miktarlarnda da azalma meydana gelir.Cilde sklk ve genç görünüm salayan en önemli yaplardan birisinin yüz bölgesindeki cilt alt ya dokusudur.Bu dokudaki eksilme ve sarkmalar sonucunda yalanma belirtileri kendini daha da belli eder.Yalanmayla birlikte hem ya hem de kemik kayb meydana gelir.

STRES YALANDIRIYOR

Öfkeli hal ve stres de yüz kaslarnz dahil vücut kaslarnzda kaslmaya yol açar. Kaslma iddetlendikçe ve tekrarlandkça cilt üzerinde çizgilenmeler oluturur. Bunlar zamanla endie ve kzgnlkla beraber ka çatma krklklarna dönüür. Kronik gerginlik ve stres srasnda cilt oksijen ve beslenme sknts çeker ve bu da hücrelerde hasar ve yalanma belirtilerine zemin hazrlar.Bu nedenle stresten uzak durmak ve öfkeye mani olmak yalanmaya kar da korunmak demektir.

Ve yine sk kilo alp vermek de cilt kalitesini bozar. Deri kilo aldnda gerilir kilo kaybedildiinde gever, zamanla esnekliini kaybetmeye balar,kilo alp verme süreklilikle devam ederse deri kalitesi bozulur ve esnekliini kaybeden deri çöker ve hzl bir yalanma balar. Sabit kiloda kalmaldr.Bu yüzden hzl kilo vermekten kaçnp salkl diyetlerle kilo verme tercih edilmelidir.Sabit kiloya sahip olanlarn cilt yapsnn, sk kilo alp verenlere göre daha esnek ve genç olduu görülmütür.

Tüm bu nedenlerden dolay günlük yaamda bir çok noktaya yalanmaya kar dikkat edilmelidir.

Ana Sayfaya Git