Stres kaşları döküyor !

Dermatec Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr.Ata Nejat Ertek konu ile ilgili bilgiler verdi.

Haberler 26.04.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özellikle bayanlar için kalar yüz hattnda oldukça önemli yere sahiptir.Kalarn skl insandan insana deien bir özellie sahiptir. Baz insanlar gür kal olmaktan bazlar ise seyrek kal olmaktan yaknrlar. Kalar gözleri çerçeveleyerek yüzün farkl ifadelerinin olumasnda büyük rol oynarlar.Bunun dnda düünce ve duygularmz ifade ederken meydana gelen mimiklere büyük katk salarlar. Ka dökülmesi farkl sebeplerle ve farkl ekillerde olabilmektedir.

STRES KALARI DÖKÜYOR

En sk görülen ka dökülmesi ekil vermek üzere ka almnn yanl yaplmas sebebiyle köklerin zedelenmesi buna halk arasnda ka küsmesi denir,ka telleri zayflayarak kaybolur.Ka dökülmesi daha çok bayanlarda meydana gelir. Ka dökülmesinin nedenleri unlar olabilir;stres, kl köklerini etkileyen cilt hastalklar, baz ilaçlarn yan etkisi,hormon dengesizlikleri ve hipotiroid hastal...Ve ayrca strese bal olarak alopesi areta denilen ve baklk sisteminin zayflna bal olarak hastalk sakal, saç ve kalarda geçici dökülmelere neden olabilir.Kalarn sürekli ovuturulmas sonucu yaplan travmalar ka kayplarna yol açabiliyor.

Ka dökülmesinin altnda yatan salk sorunu tedavi edildikten sonra kalar eski görünümüne kavuabilir. Eer ksa süre içerisinde kalarnzn eklini etkileyecek kadar dökülme yayorsanz mutlaka bir uzmana danmalsnz.

Ana Sayfaya Git