Stres Saç Sağlığını Tehdit Ediyor

Koronavirüsün hayatımıza girmesi insan sağlığını hem fiziksel hem de psikolojik olarak etkiledi. İş kayıpları, sosyal ilişkilerin zayıflaması, sağlık problemlerin meydana gelmesi sonucu duygusal stres altında giren kişilerin, saç sağlığını da bozdu.

Haberler 11.12.2021 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

sa PEK

DYARBAKIR(SÖZ)-Koronavirüs pandemisinin hayatmza girmesine balk olarak kiilerde strese bal saç dökülme ikayetleri her geçen gün art gösteriyor. Bu kapsamda genç ya da yal demeden herkeste saç dökülme probleminin görüldüünü belirten Berkant Dural, Stres, vücudumuzda birçok deiime sebep olduu gibi saçlarnda dökülmesine ve incelmesine sebep oluyor. Ancak bu durum kontrol altna alndnda dökülmeler de duruyor. Eer 2 aydan fazla süren bir dökülme yaanyorsa mutlaka uzman kiilere bavurulmas gerekiyor diye belirtti.

Strese Bal Saç Dökülmesi Kontrol Altna Alnmal

Günde 100 telden fazla saç dökülüyorsa ilk olarak nedeninin aratrlmas gerektiinin altn çizen Berkant Dural, Hormonal deiimler, ilaçlar, hastalklar gibi birçok etken saç dökülmesine sebep olabilmektedir. Önemli olan dökülen saç geri getirmektir. Bu yüzden dökülen saç geri getirmek, incelmi saçlar kalnlatrmak ve saç için gerekli olan vitamin, mineral destei için de saç mezoterapisinin uygulanmasn tavsiye ediyoruz. Böylelikle saçl deriye enjekte edilen karmlar saç telinin yeniden çkmasn salyoruz dedi.

Kiiye Özel Karmlarla Dorudan Saç Köküne Etki Ediyor

Saç mezoterapisinin kiiye özel olarak planlanmas gerektiini belirten Berkant Dural, Saçn ihtiyac olan vitamin, mineral ve proteinlerin ince inelerle saça enjekte edilmesi ile uygulanan saç mezoterapisi, saç tipine göre uygulanmas gerekir. Saç dökülmesi yaayan kiilerde 4-6 seanslk bir tedavi yeterli olacaktr. Dorudan saç köküne etki eden tedavi ile saç dökülmelerini durduruyor ve saç canl, parlak bir görünüme ulamasn salyor. Tedavi kolay bir ekilde uyguland kadar verimli sonuçlar alyoruz diye belirtti.

Ana Sayfaya Git