Stres tansiyonumuzu da etkiliyor!

Tansiyon probleminin ortaya çıkmasına neden olan en büyük etkenlerin başında stres geliyor. Anlık stres tansiyonu geçici olarak değiştirip ciddi bir sorun yaratmasa da sürekli strese maruz kalmak hipertansiyonu beraberinde getirebiliyor.

Haberler 12.02.2022 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Günümüzde neredeyse hepimizin hayatn etkileyen stres, birçok salk sorununa neden olabiliyor. Bu sorunlarn banda tansiyon geliyor. Stresle baa çkmann yollarn bulamadmzda ve stres adeta hayatmzn bir parças haline geldiinde hipertansiyon problemi kalc hale gelebiliyor. Tansiyonun kontrol altna alnabilmesi için doktor tedavisi kadar hayatmzda yapacamz deiikliklerde önem tayor. Stresle mücadele için yürüyü, yoga, nefes egzersizlerinden faydalanabilir, sakinletirici müzikler dinleyebilir, bir hobi edinebilirsiniz. Kendinize zaman ayrmak stresi azaltmak için faydal olabilir. Bunun yan sra yeterince uyuduunuzdan ve dinlendiinizden de emin olun. Eer stresle tek banza mücadele edemiyorsanz bir uzmandan da destek alabilirsiniz. Bu süreçte tansiyonunuzu düzenli olarak doru sonuçlar veren bir cihazla ölçerek, kontrol altnda tutmaya da çaln.

Kanter Health Aratrmasna göre Avrupa genelindeki kardiyologlarn en çok önerdii tansiyon ölçüm cihaz markas OMRONun sunduu OMRON M7 Intelli IT, Akll Manet ile tansiyon ölçümünüzden kolayca doru sonuç alabilmenizi salyor. Tansiyon ölçümü srasnda, atriyal fibrilasyon olasln tespit edebilen cihaz, salk verilerinizi izlemenizi ve paylamanz salayan benzersiz OMRON connect uygulamasyla uyumlu çalyor.

OMRON Hakknda:

110u akn ülkede faaliyet gösteren ve ev tipi medikal cihazlarda lider OMRON Healthcarein ürün yelpazesinde ate ölçerler, dijital tansiyon aletleri ve solunum yolu hastalklar tedavisini destekleyen nebulizatör cihazlar bulunuyor. Endüstriyel otomasyon, salk ve elektronik komponentler alannda hizmet veren OMRON irketler topluluu bünyesinde bulunan Healthcare i biriminin Türkiye operasyonlar Perrigo Türkiye tarafndan yürütülüyor.

Ana Sayfaya Git