Su içemeyenlere öneriler

Vücudumuzun yaklaşık yüzde 75’i sudur. Suyun sağlıklı beslenmede çok önemli bir payı vardır.

Haberler 26.04.2017 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suyun metabolik reaksiyonlar sonucu oluan atk ürünler ve toksinlerin vücuttan atlarak salmzn korunmasna katkda bulunduunu belirten Beslenme ve Diyet Uzman Tuba Örnek Dolaysyla su baklk sisteminin de önemli bir parçasdr. Bunun için su günde ortalama 8-10 bardak olacak ekilde sade veya istee bal olarak sevilen sebze-meyvelerle kartrp aromal bir ekilde de tüketilebilir önerisinde bulundu.

Suya limon, elma, salatalk dilimi, nane veya çubuk tarçn eklemek gibi yöntemler suya aroma katar. Sade suyu az içenlerin tüketimlerini bu ekilde arttrabiliyorlarsa fayda salam olacaklarn vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzman Tuba Örnek Bitkiler taze olduundan hücreler parçalanmad için hücre içi bileenlerin suya geçmesi mümkün deildir. Bu bakmdan kesilme yüzeylerinde parçalanm hücrelerin içerikleri suya geçerek aroma ve biraz etki salayabilir açklamasnda bulundu.

Sadece aromal su içmenin bir zarar yok

Sadece aromal su içiyor olmann herhangi bir zarar olmadn söyleyen Tuba Örnek Kii suyu nasl içmekten keyif alyorsa o ekilde içebilir. ekerli, asidik veya hazr renklendirilmi tozlar eklenmedii sürece istenen miktarda aromal su tüketilebilir. Fakat suyun içine konulan sebze meyvenin çok iyi ykanm olmas ve eker/ ekerli gda eklenmemesi gerekiyor. Günde toplam su ihtiyac kiiden kiiye deimekle birlikte ortalama 8- 10 bardak eklinde konutu.

Limonlu su tek bana zayflatmaz

Kilo vermek için beslenme ve sporun önemli olduunu belirten Tuba Örnek Limonlu su tek bana zayflatmaz. C vitamini içerii yüksek olan limonun ancak egzersiz ve salkl diyet yapan kiilerde zayflamaya yardmc olduu baz çalmalarda görülmütür dedi.

Ana Sayfaya Git