Su ve tuzla doğal dezenfektan; virüsleri öldürüyor

Su ve tuzun elektrolize edilmesiyle oluşan hipokloröz asit hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ahmet Aydın, bu doğal çözeltinin son derece kuvvetli ve güçlü etkisi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Aydın, “Sebzelerin ve meyvelerin dezenfektesinde, yüzeylerde kullanılabilir. Çevreyle dost bir dezenfektandır. Raf ömrü saklama koşullarına uyulduğunda 12 aydır” dedi.

Haberler 07.05.2020 - 01:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyay kasp kavuran koronavirüse kar korunmak için sabun ve suyla yaplan el temizlii önem tayor. Bunun yan sra vatandan dezenfektanlar da çok fazla kullandn söyleyen Prof. Dr. Ahmet Aydn, su ve tuzdan oluan hipokloröz asitin etkili bir dezenfektan olduunu söyledi. Aydn, Tuz ve suyun birlikte özel düzeneklerle elektrolize edilmesi ve elde edilen çözeltinin içerisindeki younlukla olan bileen hipokloröz asittir. Bu; bakterileri, virüsleri öldüren etkin bir dezenfektan ya da antiseptik bir madde olarak yer alr dedi.

VÜCUDUMUZ DA ÜRETYOR

Vücudumuzda, dardan giren virüs, bakteri herhangi bir yabanc maddeyi hücre içerisine alarak temizleyen hücrelerimiz olduunu ifade eden Prof. Dr. Aydn, Hipokloröz asit içerisinde, fizyolojik olarak vücutta üretilen, bakterilerin ve virüslerin öldürülmesinde kullanlan fizyolojik bir moleküldür ifadelerini kulland.

ETKN BR DEZENFEKTAN

Hipokloröz asidin yer ald ruhsatl baz ürünlerin bulunduunu ve bunlarn içerisinde elektro aktif su denilen bir ürün olduunu söyleyen Aydn, Bununla ilgili hazr ürünler var. Hipokloröz asit su ve sofra tuzunun özel düzeneklerle elektroliz yöntemiyle ayrtrlmasyla oluan bir ürün olarak karmza çkar diye konutu.

SEBZELER HPOKLORÖZ AST LE YIKAYABLRSNZ

Prof. Dr. Aydn, her dezenfektann kendine özgü özellikleri olduuna vurgu yaparak, Kullanld anda çevrede hemen etkisini gösterebilir. çevrede kalma özellii yok. nsan ve çevre sal için güvenli. Her alanda kullanlabilir. Sebzelerin ve meyvelerin dezenfektesinde, yüzeylerde kullanlabilir. Ruhsatl, yara iyiletirmede, pansumanda kullanlan ürünler bile var dedi.

SAKLAMA KOULLARINA UYULDUUNDA 12 AY DAYANABLR

Hipokloröz asidin uzun ömürlü olduunu belirten Prof. Dr. Aydn, sözlerine öyle devam etti:

Az açk kalmamal, havayla temas etmemeli ve ktan uzak durmal. Kapal olduu ortamda en az 12 ay dayanabilir. Her ürün dorudan güne na maruz braklmamaldr. Basit bir çeme suyunu bile iesinin içinde dorudan güne na maruz braktmz anda plastik ienin içerisinden suyun içerisine baka maddeler girebilir.

Ana Sayfaya Git