Sünnet Psikolojisi

Okulların kapanmasıyla birlikte aileleri çocuklarını sünnet ettirme telaşı sardığını belirten uzmanlar, mutlu anların huzursuz bir duruma çevrilmemesi için uygun şartlara dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Haberler 24.06.2018 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sünnetin çocuklarda psikolojik ve fizyolojik olumsuzluklar oluturmadan uygun artlarda, uygun zamanda ve uygun anestezi türüyle yaplmas gerektiini belirten çocuk Cerrahisi Uzman Yrd. Doç. Dr. Ünal Adgüzel Sünnet dünyada en sk uygulanan cerrahi ilemdir. Her 4 erkekten biri sünnet olmaktadr. Ülkemizde sünnet, yllar boyunca hekim olmayan kiiler tarafndan yaplmtr. Bunun neticesinde birçok istenmeyen komplikasyon görülmütür ve halen de en yazk ki görülmektedir.

EHL OLMAYAN KLER

Uygun olmayan artlarda ve iin ehli olmayanlar tarafndan yaplan sünnetler sonras ekil bozukluu, tekrar sünnet ihtiyac, peniste kalc hasar oluturma gibi birçok istenmeyen durum görülebilmektedir. Mutlu bir anmz huzursuz bir duruma çevirmemek için sünnetten önce iyi bir aratrma yaplmal, çocuk muayene edilerek sünnete engel bir durum olup olmad tespit edilmeli, uygun anestezi ekli belirlenmeli ve sünnet hastane artlarnda yaplmaldr dedi.

SÜNNET PSKOLOJS

Sünnet için en uygun zamann doumdan sonraki aylar olduunu belirten Yrd. Doç. Dr. Adgüzel, özellikle yara iyilemesinin hzl olduu, psikolojik problemlerin görülmedii yenidoan döneminde sünnetin skça tercih edildiini, sünnetin kesin bir ya aral olmadn ancak 2-6 ya aralnda çok zorunlu kalnmad sürece sünnet yaplmamas gerektiini belirtti.

Ana Sayfaya Git