Suriye sınırında şark çıbanı alarmı

Son zamanlarda Suriye’nin kuzey bölgesinde şark çıbanı olarak bilinen Leishmaniasis vakalarının görülmesi üzerine sınır bölgesinde önlemler arttırıldı.

Haberler 11.01.2022 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANLIURFA - Son zamanlarda Suriyenin kuzey bölgesinde ark çban olarak bilinen Leishmaniasis vakalarnn görülmesi üzerine snr bölgesinde önlemler arttrld.

Son günlerde Suriyenin Resulayn kentinde ark çban vakalarnn görülmesi üzerine anlurfann Ceylanpnar ilçesinde önlemler arttrld. Snr ötesinde görülen ark çban hastalnn ilçeye giriini önlemek ve bu dorultuda çalma yürüten ekipler, kapsaml olarak ilaçlama çalmalarn sürdürüyor. Antep Deresi ve yeil alanlar bata olmak üzere su birikintileri, bataklk, kanallar, kanalizasyon giderleri, fosseptik çukurlar, gübrelik alanlarda ilaçlama çalmalarn sürdüren ekipler, ilçedeki çöp konteynerlerini de dezenfekte ediyor. ark çban gibi bulac hastalklara ve vektörlere kar zamannda ilaçlama çalmalarnn yapldn belirten Ceylanpnar Belediye Bakan Feyyaz Soylu, ilçede benzer vakalarn görünmediinin altn çizdi.

ARK çIBANI ALARMI

Bakan Soylu, Salk ilerine bal ekiplerimiz tarafndan ilaçlama çalmalarmz sadece yaz aylarnda deil k aylarnda da sürüyor. Bu konuda youn bir çalma içerisindeyiz. Periyodik program çerçevesinde ilaçlama çalmalarmz aralksz sürdürüyoruz. Bar Pnar harekatyla terörden temizlenen snr komumuz Rasulaynda son günlerde art gösteren ark çban ve benzer bulac hastalklara kar çalma balattk. u ana kadar ilçemizde benzer vakalarn görülmemesi zamannda yaptmz müdahalelerin bir sonucudur. laçlama çalmalaryla halkmzn yaz ve k aylarnda haerelerin zararl etkilerinden korunmalar, hastalklarn önüne geçilmesini hedefliyoruz diye konutu.

Salk ilerine bal ekipler, Ceylanpnarda ark çban ve mikrobik birçok hastal tayan vektörlerle mücadeleden ödün vermeyerek, ayn hassasiyetle çalmalarna aralksz devam edeceklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git