Suriyeli çocuklara genel sağlık ve diş taraması

Mardin'in Midyat İlçesi'ndeki Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) bünyesinde eğitim gören Suriyeli çocuklar, genel sağlık ve diş taramasından geçirildi.

Haberler 14.08.2017 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Midyat Toplum Sal Merkezi ve Devlet Hastanesi ibirliiyle ilçedeki Suriyelilerin eitim-öretim gördüü çATOMdaki 5-6 ya aras 30 Suriyeli çocuk genel salk ve di taramasndan geçirildi. Suriyeli çocuklar, ilk olarak Toplum Sal Merkezinde görevli Dr. Muhammed Akif Aydn tarafndan genel salk kontrolüne tabi tutuldu. Ardndan Midyat Devlet Hastanesinde Di Hekimleri Yunus Deniz ve Saadet ahin tarafndan çocuklarn di bakm ve flour jel uygulamas yapld. Muayenenin ardndan Dr. Muhammed Akif Aydn tarafndan çocuklara kalemlik, di frças ve di macunu hediye edildi.

Uygulamann çok verimli olduunu anlatan Midyat çATOM sorumlusu Gülten Erol, Bugün çocuklarmz hastaneye getirdik. Di çürükleri bulunan çocuklara doktor ilaç verdi. Bunlar bizim çocuklarmz. Evdeki çocuklarmza nasl bakyorsak ana snfndaki çocuklarmza da o ekilde bakyoruz, onlar seviyoruz, onlara göz kulak oluyoruz. Onlarn sal bizim için de çok önemli. Hem bizim, hem Suriyeli çocuklar birlikte salkl büyütmek istiyoruz dedi.

SALIK VE D TARAMASI

Suriyeli çocuklarn salk kontrollerini yapan Dr. Muhammed Akif Aydn ise Toplum Sal Merkezine muayene talepleri oldu. Biz de bu talebe karlk olarak ortalama 5 yalarndaki Suriyeli küçük yavrularmz muayene ettik. Genel olarak göz, kulak ve karn muayenelerini gerçekletirdik. Toplum Sal Merkezi olarak her bir yavrumuza di macunu, di frças ve küçük bir kalemlik hediye ettik dedi.

Midyat Devlet Hastanesi Bahekim Yardmcs Dr. Hüsnü Yldrm ise bundan sonra da bu etkinlii devam ettirmeye çalacaklarn söyledi.

Kz çocuu salk taramasndan geçen Suriyeli anne lham Abdurrahman ise Onlar kontrol etmek için hastaneye getirmiler. Onlara bakacaklar, ne sorunlar var, nerelerinden rahatszlar, bir eyleri var m, ilaç verecekler. Gerçekten çok iyi bir uygulama. çocuklarn eksiini brakmyorlar dedi.

Ana Sayfaya Git